Front PageΠολιτικά,Φάρσαλα

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους Φαρσαλινούς να δυναμώσουν τον αγώνα για το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων

«Πάμε κι όπου βγει» για την Υγεία του λαού, αλλά όλα λεπτομερώς σχεδιασμένα και σίγουρα για την «εξοικονόμηση πόρων» από το κράτος και την ανάπτυξη νέας κερδοφόρας δράσης από τους ομίλους
«Τα δεκάδες τραγικά συμβάντα των τελευταίων ημερών μεταξύ αυτών και ο θάνατος του 52χρονου γιατρού στο Περιστέρι ο οποίος περίμενε 47 λεπτά το ασθενοφόρο μέσα στον αστικό ιστό ήρθαν να επιβεβαιώσουν με τον χειρότερο τρόπο την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ» επισημαίνει με  δήλωση ο Αποστόλης Αναγνώστου υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Στο Περιστέρι με βάση τις υγειονομικές ζώνες και ανάγκες θα έπρεπε να υπάρχουν και να επιχειρούν όποτε δέχονται σήμα τρία ασθενοφόρα. Λόγω της υποστελέχωσης κυκλοφορούν δύο τα οποία επιχειρούν σε όλα τα Δυτικά προάστια ακόμα και σε όλη την Αττική έως και τον Ωρωπό!

Οι υγειονομικοί του ΕΚΑΒ (γιατροί, διασώστες, οδηγοί, τεχνικοί) κάνουν τιτάνιες προσπάθειες να ανταποκριθούν με αυτοθυσία στις αυξημένες ανάγκες, όμως το έργο τους σαμποτάρεται κυριολεκτικά από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά. Η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που εντάσσει ως οδηγούς πληρωμάτων στρατιωτικούς, πυροσβέστες και υπαλλήλους του δήμου είναι άκρως αντιεπιστημονική και επικίνδυνη. Αλήθεια, μέσα στο Δήμο Φαρσάλων  θα λυθεί το πρόβλημα επιτάσσοντας τους λιγοστούς οδηγούς απορριμματοφόρων που θα τους βάλουμε να οδηγούν ασθενοφόρα; Ή μήπως θα δώσει τη λύση το αποδεκατισμένο προσωπικό το  Πυροσβεστικού κλιμάκιο Φαρσάλων  ; Εκτός από παράλογη αυτή η απόφαση είναι και άκρως επικίνδυνη αφού στο ασθενοφόρο ο οδηγός είναι και διασώστης και ο διασώστης είναι και οδηγός.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φάρσαλων απαίτησε  και απαιτεί από τη Δημοτική Αρχή  εδώ και τώρα να διεκδικήσουμε  την πλήρη κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό από όλες τις ειδικότητες, την πλήρη και ολοκληρωμένη  λειτουργία  του ακτινοδιαγνωστικού και μικροβιολογικού εργαστήριου και την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΚΥΦ. Είμαστε στο 2023 και δεν δικαιολογείται  σε ένα Δήμο με τα τόσα απομακρυσμένα χωριά το μοναδικό ΚΥ να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του λαού σε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Όλα  αυτά αποδεικνύουν το πόσο σοβαρά έχουν αντιμετωπίσει  η εως τώρα  κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ,και οι  δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Φαρσάλων  που αντιπροσωπεύουν τα κόμματα αυτά , τις ανάγκες υγείας του λαού και το τεράστιο πρόβλημα υπολειτουργίας  του  Κέντρου Υγείας Φαρσάλων ,και ΕΚΑΒ  .

Ένα είναι σίγουρο. Είναι σκόπιμη η υποστελέχωση με στόχο την σταδιακή ιδιωτικοποίηση της διαδικασίας διακομιδών. Αντί για προσλήψεις οδηγών και διασωστών στο ΕΚΑΒ είχαμε την ιδιωτικοποίηση αρχικά των δευτερογενών διακομιδών με κρατικό χρήμα προς ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων. Αντί για ανανέωση του στόλου τροχήλατων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ εξακολουθούν να κυκλοφορούν πεπαλαιωμένα οχήματα που παρουσιάζουν συχνά βλάβες, και είναι επικίνδυνα να κυκλοφορούν στους δρόμους λόγω τις παλαιότητας τους.

Διεκδικούμε:

– Να επιχειρούν ο  αναγκαίος αριθμός  με  ασθενοφόρα μόνιμα σε όλη την Ελλάδα , πλήρως στελεχωμένα από μόνιμο γιατρό και διασώστες.

– Άμεση παροχή Πρώτων Βοηθειών στον τόπο του συμβάντος από εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό (γιατρούς και διασώστες) κάτι που θεωρείται τελείως απαραίτητο σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

Να μη συνηθίσουμε το θάνατο περιμένοντας το 166. Κάθε λεπτό που περνάει στοιχίζει ακριβά. Όλοι στον αγώνα!».

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ θα συνεχίσουν να μάχονται. Καλούμε τους Φαρσαλινούς να δυναμώσουν  τον αγώνα για ένα Κέντρο Υγείας Φαρσάλων με όλες τις ειδικότητες γιατρών την  πλήρη στελέχωση μικροβιολογικού και ακτινογραφικού εργαστηρίου ,του  ΕΚΑΒ   σε πλήρη λειτουργία, με όλο το απαραίτητο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές, που θα εξυπηρετεί  όλους τους δημότες  στο  δημόσιο  δωρεάν  σύστημα υγείας”.

Back to top button