Γενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Φάρσαλα: Υποστήριξη στις εγγραφές παιδιών Ρομά

Στα πλαίσια της προσπάθειας για στήριξη της σχολικής φοίτησης των Ρομά μαθητών, από τις 15/5/2020 έως 29/5/2020  η Παιδαγωγός Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σίσκου Μαρίνα και ο Διαμεσολαβητής Δημητρίου Χαράλαμπος του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης – ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της περιοχής συνέδραμαν στον εντοπισμό των παιδιών Ρομά, που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

Συγκεκριμένα πραγματοποίησαν σε καθημερινή σχεδόν βάση ενημερωτικές επισκέψεις  στον οικισμό Ρομά. Έγινε ενημέρωση των γονέων που τα παιδιά τους πρέπει να εγγραφούν τη νέα σχολική χρονιά στο Παιδικό Σταθμό, στο 4ο  Νηπιαγωγείο και στην  Α΄ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων και  παραπομπή στα αντίστοιχα σχολεία για εγγραφή των νέων μαθητών . Επίσης υποστήριξαν τους γονείς/κηδεμόνες στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων καθώς και στην κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Φάρσαλα: Υποστήριξη στις εγγραφές παιδιών Ρομά

Η δράση έγινε στο πλαίσιο της υποστήριξης και  διευκόλυνσης της πρόσβασης στην εκπαίδευση των παιδιών Ρομά και της στήριξης των σχολικών μονάδων που φοιτούν Ρομά μαθητές.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων εντάσσεται στο επιχειρησιακό «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας:
-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491350161, e-mail: k.koinotitas@dimosfarsalon.gr

Φάρσαλα: Υποστήριξη στις εγγραφές παιδιών Ρομά


-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805,
e-mail: kkoinothtas_roma@dimosfarsalon.gr
Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: 7:30π.μ. έως 15:30μ.μ.

Back to top button