Front PageΠολιτικά,Φάρσαλα

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Σπυράκη στα Φάρσαλα την Τρίτη (30/04)

H ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη και εκ νέου υποψήφια με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις προσεχείς ευρωεκλογές, παρουσιάζει την Τρίτη 30/4 στις 12 μ.μ. στο Αigli Gusto στην Πλατεία Λαού στα Φάρσαλα το βιβλίο της “Βιωσιμότητα και Ανθεκτικότητα | Δύο πυλώνες της πολιτικής για τη ζωή μας”.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δημήτρης Γιακοβής Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ ΝΔ Φαρσάλων και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ενιπέα Θανάσης Καραίσκος. Τον συντονισμό θα κάνει ο Βασίλης Τέκος – Αξιωματικός ΕΑ – Οικονομολόγος, ενώ στην εκδήλωση θα κάνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου.

Η κ. Σπυράκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον “Πρώτο Τύπο” τόνισε ότι το βιβλίο της αποτελεί τον προσωπικό της απολογισμό για τα πέντε χρόνια που πέρασε στην Ευρωβουλή όπου είχε την ευκαιρία να αναλάβει εμβληματικά νομοθετήματα που καθορίζουν την πολιτική της ΕΕ για την ενέργεια, το περιβάλλον και την προστασία του καταναλωτή και αυτός είναι ο λόγος που προχώρησε σε ένα γραπτό απολογισμό δουλειάς – βιβλίο.

Δεν πρέπει να απουσιάζει κανείς από την κάλπη της 9ης Ιουνίου, σημείωσε με έμφαση. Αυτό που έχει σημασία είναι η Νέα Δημοκρατία, ως το ισχυρότερο κόμμα στην ευρωπαϊκή κεντροδεξιά να συνεχίσει να έχει ισχυρή φωνή. Στην προηγούμενη θητεία είχαμε ισχυρή φωνή, υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Είναι σημαντικό να θυμηθούμε ότι δόθηκαν ευρωπαϊκές λύσεις την περίοδο της πανδημίας για να σωθεί η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα και να σωθούν εκατομμύρια άνθρωποι από την προμήθεια των εμβολίων.

Στο Ευρωκοινοβούλιο δώσαμε μάχες για να μειώσουμε τις τιμές της ενέργειας που την περίοδο της πρώτης φάσης της παράνομης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία είχαν εκτοξευτεί και επηρέαζαν όχι μόνο την οικονομική δραστηριότητα στο σύνολο της, αλλά κυρίως τους ευάλωτους, τα νοικοκυριά και την καθημερινότητα των ανθρώπων, τόνισε η κ.Σπυράκη, η οποία κατέστησε σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία πρωτοστάτησε στην ίδρυση της ενιαίας ευρωπαϊκής άμυνας, που είναι η διαδικασία με την οποία θα παραχθούν οπλικά συστήματα με όμοιες προδιαγραφές. Θα δημιουργηθεί και ένα σώμα άμεσης αντίδρασης για κάθε περίπτωση που θα υπάρξουν αναθεωρητικές κινήσεις στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία η αντανάκλαση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών στην εθνική πολιτική σκηνή. Το ερώτημα που εγείρεται είναι αν θα συνεχίσουμε να έχουμε σταθερότητα και αν θα συνεχίσουμε να έχουμε οικονομική ανάπτυξη, είπε χαρακτηριστικά η ευρωβουλευτής.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της μια τριετία, έχει δηλαδή μια φρέσκια λαϊκή εντολή, δίνει μια προβλεψιμότητα στις αλλαγές που θα γίνουν στις
επενδύσεις, στη φροντίδα που έχει ήδη καταγραφεί με την υποστήριξη στους ευάλωτους και στους εργαζόμενους.

Αναφερόμενη στο δικό της έργο είπε ότι στην δοκιμάστηκε στην ευρωπαϊκή σκηνή, ξέρει τη δουλειά του συνομοθέτη και του διαπραγματευτή και γνωρίζει ότι ο “συμβιβασμός” είναι ο τρόπος να προχωράμε μπροστά. Στην παρούσα θητεία αξιολογήθηκε πρώτη μεταξύ των 21 Ελλήνων ευρωβουλευτών για το κοινοβουλευτικής της έργο σύμφωνα με τον δείκτη BCW και δεύτερη Ελληνίδα στην επιρροή στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με το δείκτη EUmatrix.

Ερωτηθείσα για τα προβλήματα των αγροτών η κ.Σπυράκη τόνισε ότι σημαντικό ζητούμενο είναι το χαμηλό ενεργειακό κόστος της αγροτικής παραγωγής με την ενεργοποίηση των συνεταιρισμών στην ίδρυση ενεργειακών κοινοτήτων και την ενίσχυση των δικτύων υποδομών. Μάλιστα, είπε ότι προαπαιτούμενο είναι να ενταθούν οι έλεγχοι στα σύνορα για την αποφυγή των αθρόων εισαγωγών που καταλήγουν σε ελληνοποιήσεις, καθώς πολλά εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα είναι φορτωμένα με φυτοφάρμακα.

Οι επιδοτήσεις της ΕΕ ξεπερνούν τα 390 δισ. ευρώ για την περίοδο 2021-2027, εκ των οποίων τα 14 δισ. ευρώ προορίζονται για την Ελλάδα. Κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει στην ΕΕ ζήτημα περικοπής λιπασμάτων. Εργαζόμαστε για την αντικατάσταση των λιπασμάτων με βιώσιμα υποκατάστατα, όπως η πράσινη αμμωνία για τα λιπάσματα, προκειμένου να μειωθεί το ανθρακικό αποτύπωμα., σημείωσε.

Αναφορικά με την κλιματική κρίση σημείωσε ότι δημιουργεί πολύ μεγάλες πιέσεις στο αγροτικό εισόδημα και είναι αναγκαίο, να πολλαπλασιαστούν τα έργα πρόληψης κλιματικής κρίσης για να μην ξαναζήσουμε καταστροφικές πλημμύρες, όπως αυτές που έπληξαν τη Θεσσαλία μετά την επέλαση του Daniel και ακολούθως του Elias.

Είναι ευθύνη μας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο να σχεδιάσουμε ασφαλή έργα για να μετριαστούν οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης, κατέληξε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

Back to top button