Τοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σε ανακοίνωση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων κ. Απ. Αναγνώστου για το δημοτικό συμβούλιο επισημαίνονται τα εξής:

“Στο 4 θέμα τοποθετήθηκε ο Δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων. Ξεκινώντας τόνισε  ότι η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό των σχολικών κτιρίων είναι απαράδεκτη καθώς έχουν να βαφτούν χρόνια. Επίσης τα έργα στον εξωτερικό χώρο των κτιρίων γίνονται κάποιες εργασίες καθυστερημένα με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μαθητών, μιας και θα γινόντουσαν μαθήματα ενώ τα συνεργεία ήταν εκεί. Κατήγγειλε τη “χωματερή” σκουπιδότοπο που έχει δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια  η δημοτική αρχή στη Κρήνη, καθώς τα φορτηγά του Δήμου αδειάζανε διάφορα και τώρα τα μπάζα και τα λύματα από την πλημμύρα στο Ευίδριο.

Αναφέρθηκε στην πυρκαγιά του καλοκαιριού που υπήρξε στην κοινότητα Βρυσιών και καταστράφηκε μονάδα, τι έκανε η Δημοτική Αρχή Φαρσάλων.

Για την καταστροφή που υπέστει ο Δήμος Φαρσάλων από τις πρόσφατες πλημμύρες τόνισε: Τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, για τα οποία καμαρώνετε κύριοι της δημ.αρχής μετέτρεψαν την επαρχία μας σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Από ότι φάνηκε ήταν έργα Πλημμυρικά (και όχι αντιπλημμυρικά) για τον Δήμο μας με μεγάλο βαθμό επιτυχίας. Βέβαια σε αυτό  το  έργο δεν είσαστε μόνοι σας ,αλλά έχετε και συνεργάτες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, της κ. Ίφου  του κ. Καραχάλιου που είχαν βάλει θεμέλια πάνω στο νερό για τα αντιπλημμυρικά έργα τους τότε .Κατορθώσατε κάθε 2-3 χρόνια  ότι με κόπο έχουνε φτιάξει οι συμπολίτες μας, εργάτες αγρότες, εργαλεία, σπίτια, χωράφια, παραγωγή, το αύριο των παιδιών τους να τα καταστρέψετε.

Πραγματικά μπορείτε να κοιμηθείτε τα βράδια με αυτά  που κάνετε; είστε ικανοποιημένοι με τους σχεδιασμούς της   επιτελικής Δημοτικής Αρχής κ. Εσκιόγλου, της ΠΑ κ.Αγοραστού  και της κυβέρνησης ΝΔ των αρίστων ,που υπηρετείται;  Λίγες μέρες πριν την κακοκαιρία “Daniel”, φωτογραφιζόσασταν με την Κα Αντιδήμαρχο στο μεγάλο “αντιπλημμυρικό ” έργο στις πρώτες εργατικές κατοικίες, καθώς όπως λέγατε διορθώσατε τα “κακώς κείμενα ” της προηγούμενης δημ.αρχης του κ.Καραχάλιου. Σε όλο αυτό έργο θεατές υπήρξε οι κάτοικοι της περιοχής μας  και απο τα αντιπλημμυρικά και των προηγούμενων δημοτικών αρχών  της κ.Ίφου  και του κ.Καραχάλιου. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεκαετίες τώρα τα έργα που διεκδικεί είναι αντιπλημμυρικά και αντισεισμικός  έλεγχος σε όλα τα σχολικά και δημόσια κτίρια.

Δυστυχώς ούτε η πρώην ούτε η νυν δημοτική αρχή έχουν κάτι σχετικό.

Όσο για τις πρώτες αλλά και τρίτες Εργατικές κατοικίες  Φαρσάλων, για δεύτερη φορά ξανά οι κάτοικοι ήταν αποκλεισμένοι για δύο μέρες στα σπίτια τους καθώς το νερό έφθασε τους 90 πόντους .Καμία μέριμνα δεν υπήρξε και μετά την εκδήλωση του φαινομένου, κανένα σχέδιο, καμμία πολιτική προστασία του Δήμου! Οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν μείνανε μόνοι τους αβοήθητοι, χωρίς σχέδιο για το που θα πάνε, αλλά και δύο μέρες μετά να παλεύουν μόνοι τους με τις λάσπες και με ότι μηχανήματα διεθεταν να καθαρίσουν τα σπίτια τους.  Απαιτουμε να ληφθούν όλα τα αναγκαία  μέτρα για την αντιμετώπιση των υγειονομικών και επιδημιολογικών προβλημάτων με απολυμάνσεις ,ψεκασμούς κ.λ.π. και γενικότερα να ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας Υγείας.

Να ενημερωθούν επιτέλους  οι δημότες υπεύθυνα για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του νερού και για την ποιότητα του. Οι μετρήσεις και οι αναλύσεις κύριε Δήμαρχε και κύριε αντιπρόεδρε της ΔΕΥΑΦ δεν είναι για τα συρτάρια σας!

Κλείνοντας προτείναμε από τη Δημοτική αρχή να πραγματοποιήσει ένα ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων με παρόντες κατοίκους και αντιπροσώπους  αγροτικών, εργατικών συλλόγων για να συζητηθούν τα αποτελέσματα και οι αιτίες  των πλημμυρών του 2017-2019-2023.

Στο τελευταίο ζήτημα ακόμα περιμένουμε απάντηση για ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο τόσο από την Δημοτική αρχή, όσο και από την αντιπολίτευση”.

Back to top button