ΕιδήσειςΠολιτικά

Κεντρική ομιλία Κουρέτα στη Λάρισα: «Οι περήφανοι Θεσσαλοί δε θα υποκύψουν σε εκβιασμούς»

Ο κ. Κουρέτας απευθύνθηκε σε ένα μεγάλο πλήθος κόσμου στην κεντρική του ομιλία, που τον υποδέχτηκε με ενθουσιασμό  και γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, κατέκλυσε τον αύλειο  χώρο καθώς και το οδόστρωμα εκτός του κτηριακού συγκροτήματος.

Ο κ. Κουρέτας εκφράστηκε με αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής, μίλησε για μεγάλη ΝΙΚΗ, ΝΙΚΗ όλων των πολιτών όπως υπογράμμισε, αφού ο ίδιος απευθύνεται σε όλη την κοινωνία και ήδη αυτό αποδείχτηκε. Εκφράζει κοινωνικά και όχι κομματικά ποσοστά.

Στη συνέχεια ο κ. Κουρέτας με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, δεσμεύτηκε για την υλοποίηση του Αντιπλημμυρικού Σχεδίου, -απόρροια της Πράσινης Συμφωνίας για το Κλίμα, από το 2017- με έργα που σήμερα παραμένουν στα συρτάρια και με γρήγορες διαδικασίες fast track για όσα έργα καθυστερεί η γραφειοκρατία. Διαφορετικά, έρχεται μια μέρα που τα καταστρέφει όλα!  Ανέλυσε στη συνέχεια τα μέτρα που είναι απαραίτητα για να σταθεί ο κόσμος στα πόδια του και να ξανακτίσει τη ζωή του με αποζημιώσεις σπιτιών, εκτάσεων, ζωικού και φυτικού κεφαλαίου, μηχανημάτων  και επιχειρήσεων που επλήγησαν, καθώς και με άλλες απαραίτητες ενισχύσεις μέχρι να ξαναβρούν οι άνθρωποι το βηματισμό τους. «Δεν αποδίδουν ημίμετρα τύπου Αυγενάκη! Πρέπει να κρατήσουμε τους ανθρώπους στον τόπο μας» τόνισε ο κ. Κουρέτας, «διότι η αντιαναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας, ήδη και πριν τις πλημμύρες έδιωξε 55.000 συμπολίτες μας εκτός Θεσσαλίας. Δεν αντέχουμε άλλη πληθυσμιακή αφαίμαξη! Το σχέδιό μας, σοβαρά μελετημένο προβλέπει τη δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, συγκράτησης του πληθυσμού και αύξησης του τοπικά παραγόμενου προϊόντος. Δεν έχει σχέση με το πρόγραμμα “κουτουρού” της σημερινής Περιφέρειας που κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές στην ανεργία με 17% πανελλαδικά! Προσωπικά, όπως δούλεψα ως καθηγητής και κατέκτησε η σχολή του Πανεπιστημίου μας το 1ο Βραβείο Επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, όπως κατακτήσαμε βραβεύσεις ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και άλλες διεθνείς διακρίσεις, με την ίδια επαγγελματική ευσυνειδησία θα εργαστώ για την ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της Θεσσαλίας, που άλλοι κατέστρεψαν.»

Στη συνέχεια, με έναν βαθιά συναισθηματικό και ανθρώπινο λόγο, άγγιξε τις ψυχές όλων:    «Απευθύνομαι προσωπικά στην καθεμιά και στον καθένα σας. Βρίσκομαι κοντά σου, δίπλα σου, από την πρώτη στιγμή. Δεν κρύφτηκα. Σε επισκέφτηκα πολλές φορές. Καθημερινά. Ο πόνος που νοιώθω και νοιώθουμε όλοι μας και η θλίψη που κατακλύζει  την ψυχή μας, με πεισμώνει. Είμαι σίγουρος ότι  ΜΑΖΙ, θα τα κάνουμε όλα ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ και ΔΙΧΩΣ ΑΔΙΚΙΕΣ. Με γνωρίζεις πλέον καλά. Δεν έμεινα σε κάποιο πολυτελές γραφείο όταν πλημμύριζες. Δεν εμφανίζομαι προστατευμένος από τα ΜΑΤ ή κομματικούς κηδεμόνες. Είμαι ΕΝΑΣ από ΕΣΑΣ. Μπορώ και σε κοιτάω στα μάτια. Σε αντίθεση με τον υπεύθυνο της καταστροφής σου, που παλεύει μόνο για την ΚΑΡΕΚΛΑ. Για να  ξεπεράσουμε ΜΑΖΙ τις δυσκολίες σου, ζητώ τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή σου την Κυριακή. Ζητώ τη στήριξή σου. Δεν είμαστε ίδιοι. Δεν σε κορόιδεψα ποτέ, ούτε τώρα σε κοροϊδεύω. Μην επιτρέπεις να αποφασίζουν άλλοι για σένα χωρίς εσένα. ΕΜΕΙΣ υπολογίζουμε τη γνώμη σου, γιατί δεν σκοπεύουμε να διοικήσουμε με συμφέροντα που κατέστρεψαν τη Θεσσαλία.  Έλα στην κάλπη και φράξε το δρόμο τους. Έλα ΜΑΖΙ να κτίσουμε τη Θεσσαλία που μας ΑΞΙΖΕΙ, με σχέδιο και με ανθρώπους καθαρούς. Με τη συμμετοχή σου η Μεγάλη Νίκη της Κυριακής θα είναι ΝΙΚΗ δική σου, ΝΙΚΗ δική μας, ΝΙΚΗ όλων μας» έκλεισε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος ο κ. Κουρέτας

Back to top button