Front PageΤοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Επιστολή της κ. Μαρίας Ίφου προς τις Δημότισσες και τους Δημότες του Δήμου Φαρσάλων

Αναλυτικά η Επιστολή:

“Αγαπητές Συνδημότισσες και αγαπητοί Συνδημότες.

Ο Οκτώβρης που έρχεται είναι ένας κρίσιμος μήνας, καθώς θα κληθούμε και πάλι να εκλέξουμε την νέα Δημοτική Αρχή.

Δεν μιλάμε εδώ για κάποια εκλογική “μάχη” ή έναν Πολιτικό ανταγωνισμό, εδώ πρόκειται για τον Δήμο μας, τον τόπο μας, την καθημερινότητα μας, την ίδια την ποιότητα της ζωής μας.

Πρόκειται να εκλέξουμε τους ανθρώπους στους οποίους θα εμπιστευτούμε τον τόπο μας και το μέλλον του.

Προσωπικά πιστεύω στην Αυτοδιοίκηση γιατί πιστεύω πρώτα από όλα στην έννοια του πολίτη και στις δυνατότητες να παίρνουμε εμείς οι ίδιοι την ζωή στα χέρια μας.

Για εμένα δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να υπηρετείς τον συνδημότη σου, να νοιάζεσαι τον γείτονα, τον επαγγελματία, τον υπάλληλο, τον αγρότη, την νεολαία, τον ηλικιωμένο, κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, που ζει και αγωνίζεται, που συμπορεύεται και δικαιούται μια καλύτερη ζωή.

Ασχολούμαι πολλά χρόνια με την Αυτοδιοίκηση.

Είχα την τιμή να με εκλέξετε στο ύπατο αξίωμα αυτής της πόλης και να σας υπηρετήσω.

Το έκανα με καθαρότητα, εντιμότητα, ευπρέπεια, ανθρωπιά και διαφάνεια.

Έδωσα όλο μου τον εαυτό για το καλύτερο και μαζί πετύχαμε πιστεύω ένα αξιόλογο έργο.

Η δική μας Δημοτική Αρχή λογοδοτούσε κάθε χρόνο ενώπιον των πολιτών για τα πεπραγμένα της, αφήνοντας το έργο μας στην κρίση σας.

Δεν κρυφτήκαμε, δεν παίξαμε πολιτικά παιχνίδια και βάλαμε το συμφέρον του Δήμου μας πάνω από όλα.

Μείναμε όρθιοι και δεν ενδώσαμε στον πόλεμο που δεχθήκαμε από εκείνους που ήθελαν έναν Δήμο, ελεγχόμενο, άφωνο και αδρανή, έρμαιο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Σήμερα με μεγαλύτερη εμπειρία, με γνώση των πραγματικών προβλημάτων του Δήμου μας δηλώνουμε παρόντες στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Θα είμαστε εδώ για τον Τόπο μας, για το μέλλον που του αξίζει.

Δεν ερχόμαστε για να κάνουμε εμπόριο ελπίδας.

– Ερχόμαστε για να διεκδικήσουμε τις μεγάλες προτεραιότητες και όχι για να στρώνουμε λίγα μέτρα ασφάλτου και να φτιάχνουμε περιφράξεις στα χωριά μας λίγους μήνες πριν τις εκλογές για το κέρδος των εντυπώσεων όπως βλέπουμε σήμερα.

– Για να διεκδικήσουμε επιτέλους σοβαρά το Νο1 θέμα της Επαρχίας μας: Το σπάσιμο δηλαδή της απομόνωσης μας και της οικονομικής καχεξίας, με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Λάρισας – Φαρσάλων.

– Για να ασχοληθούμε επιτέλους σοβαρά με την καθημερινότητα, για έναν Δήμο νοικοκυρεμένο με αισθητική που θα αποπνέει μεράκι και φαντασία.

– Για να γίνουν ποιοτικά έργα υποδομής με πρόγραμμα και σχέδιο και όχι με προχειρότητες που βλέπουμε σήμερα (όπως το έργο της αποχέτευσης).

– Για να κάνουμε τον Δήμο μας καινοτόμο ενσωματώνοντας τις νέες τεχνολογίες σε όλες τις Δημοτικές υπηρεσίες και να αυξήσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών.

– Για έναν πράσινο Δήμο με ανάπτυξη συστημάτων ήπιας ενέργειας προς όφελος του περιβάλλοντος και των πολιτών.

– Ερχόμαστε για να ξαναπιάσουμε το νήμα του Πολιτισμού και της ανάδειξης της τόσο σημαντικής Ιστορίας μας, δίνοντας στην Επαρχία μας την ταυτότητα που γνωρίζει όλος ο Πολιτισμένος κόσμος αλλά κοντεύουμε να ξεχάσουμε εμείς οι ίδιοι.

Τα τελευταία χρόνια είχαμε όλη την δυνατότητα να δούμε πώς διοικήθηκε ο Δήμος μας. Πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου πως ζήσαμε χρόνια αδράνειας και στασιμότητας μην έχοντας την ανάπτυξη και την πρόοδο που αξίζει ο τόπος μας.

Δεν έχω καμία πρόθεση να σταθώ στο παρελθόν καθώς όλοι μας έχουμε κάνει την κριτική μας και έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας.

Τα αφήνουμε όλα πίσω και ανασκουμπωνόμαστε για να δούμε πως θα πορευτούμε από εδώ και πέρα.

Σήμερα πιο έμπειροι, δυνατοί και σοφοί θέλουμε να δώσουμε ξανά την ελπίδα ότι κάτι καλό μπορεί να ανατείλει.”

Με σεβασμό και εκτίμηση

Μαρία Ίφου – Υποψήφια Δήμαρχος – Επικεφαλής Συνδυασμού “Δημοτική Αναγέννηση”

Back to top button