Γενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

“Ασημένιος” στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορνιθολογίας ο Φαρσαλινός εκτροφέας Στάθης Βαρελάς!

Με ασημένιο μετάλλιο, επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Φάρσαλα μετά από τη συμμετοχή του στο 71ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορνιθολογίας που διεξήχθη στην Ταλαβέρα Ισπανίας ο ερασιτέχνης εκτροφέας Στάθης Βαρελάς.

Το καναρίνι του Στάθη Βαρελά είναι ράτσας Japan Hoso (Ιαπωνικά καμπούρικα) και απέσπασε την δεύτερη θέση (1η φωτό)

Στον εν λόγω διαγωνισμό που διεξήχθη στην Ταλαβέρα της Ισπανίας συμμετείχαν περίπου 25.000 πουλιά (δείτε παρακάτω φωτό)

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει θέσει κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές και οι κριτές βαθμολογούν βάσει αυτών. Τα πτηνά, όπως και σε αντίστοιχους διαγωνισμούς άλλων ζώων, κρίνονται για τη στάση, τη φωνή, το πτέρωμα, τη γενικότερη εμφάνισή τους.

Μάλιστα, στο αγωνιστικό κομμάτι η διαδικασία είναι περίπου ίδια με οποιοδήποτε άλλο άθλημα.

Η προετοιμασία των πτηνών για την επόμενη χρονιά ξεκινά αμέσως μετά το τέλος της προηγούμενης.

Το πρώτο και πιο σημαντικό στάδιο είναι η αναπαραγωγή τους, που γίνεται από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο και μετά ακολουθεί η καθημερινή «προπόνηση».

Ο κάθε εκτροφέας έχει τις δικές του τεχνικές για να προετοιμάζει τα πτηνά, κι αυτό είναι που εν τέλει του φέρνει τις διακρίσεις.

Ωστόσο, η ενασχόληση – αν φυσικά θέλει κάποιος να ξεχωρίσει – πρέπει να είναι καθημερινή και πολύωρη. Από την καθαριότητα ως την εκπαίδευση ο χρόνος που πρέπει να αφιερωθεί στα πουλιά είναι αρκετός και πολλές φορές απαιτούνται μεγάλες θυσίες.

Ο Στάθης Βαρελάς ανήκει στον Σύλλογο ΛΑ.ΣΥ.Κ. Λαρισαϊκός Σύλλογος Καναρινόφιλων που είναι μέλος της Ε.Ο.Ο. (Ελληνικής Ορνιθολογικής Ομοσπονδίας)

Ξεκίνησε την εκτροφή καναρινιών στα Φάρσαλα από την ηλικία των 13 ετών και πλέον μετράει πάνω από 90 μετάλλια σε τοπικούς διαγωνισμούς και πανελλήνιο επίπεδο!

Πλέον εκτρέφει περίπου 600 πουλιά δυο κύριες ράτσες Japan Hoso (Ιαπωνικά καμπούρικα), Razza Espaniol (Ισπανούς αγωνιστές) αλλά και RedLlipochrome (κόκκινα λιποχρωμικά).

 

Back to top button