Front PageΤοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Κ. Παναγιωτοπούλου: Η αντιπολίτευση επέβαλε την λήψη μέτρων στήριξης των πλημμυροπαθών του Δήμου Φαρσάλων

Σε ανακοίνωση της υποψήφιας Δημάρχου Φαρσάλων κ. Κυριακής Παναγιωτοπούλου για το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο επισημαίνονται τα εξής:

“Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21 Σεπτεμβρίου 2023, το οποίο συγκλήθηκε κατόπιν αίτησης της αντιπολίτευσης προκειμένου να ενημερωθεί το σώμα και κατ’ επέκταση οι πολίτες για την αντιμετώπιση συνεπειών του Δήμου Φαρσάλων από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 και τις ζημιές που προκλήθηκαν από την θεομηνία Daniel, όπως και την ενημέρωση για τα εκτελεσθέντα έργα της θεομηνίας Ιανός, η Δημοτική Αρχή για ακόμη μία φορά βρέθηκε απροετοίμαστη χωρίς σχεδιασμό χωρίς γνώση και χωρίς καμία διάθεση να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα του τόπου.

Για ακόμη μια φορά έγινε φανερό ότι η κακοδιαχείριση και η κατασπατάληση των πιστώσεων για τα έργα του Ιανού έγιναν η αιτία ο Δήμος μας να μείνει εκτεθειμένος σε αυτά τα ακραία αλλά όχι και ασυνήθιστα πλέον φαινόμενα.

Πρόκειται για μία ντροπιαστική  συνεδρίαση που θα μείνει στην ιστορία για την πρωτοφανή αδιαφορία και την ανευθυνότητα της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Μάκη Εσκίογλου, όπως και η έλλειψη λογοδοσίας απέναντι σε μια δοκιμαζόμενη κοινωνία που επιζητά άμεσες λύσεις, συμπαράσταση και ανθρωπιά.

Χρειάστηκε η παρέμβαση και ιδιαίτερη επιμονή της αντιπολίτευσης έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί ο Δήμος να κάνει τα αυτονόητα. Δηλαδή να παράσχει τα πρώτα μέτρα στήριξης στους πληγέντες. Δεν πρόκειται για μια ετεροχρονισμένη ευαισθητοποίηση της Δημοτικής Αρχής. Πρόκειται για  μια άνευ προηγουμένου έκθεση της ανεπάρκειας της και της αδιαφορίας της στους δημότες, που υπό το βάρος της έκθεσης της αυτής αναγκάστηκε να κάνει το χρέος τους.

Σήμερα οι συνδημότες μας μετά από παρέμβαση μας, μπορούνε να λάβουν την ελάχιστη βοήθεια. Η παράταξή μας θα είναι δίπλα τους έως ότου τα προβλήματα τους ξεπεραστούν”.

Back to top button