Front PageΓενικές ΕιδήσειςΠολιτιστικάΦάρσαλα

Πέρασαν 138 χρόνια από την απελευθέρωση των Φαρσάλων – Κατάθεση στεφάνων

Πραγματοποιήθηκε χθες ανήμερα της εορτής στις 15 Αυγούστου 2019 στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου η θεία λειτουργία και δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Ακολούθως έγινε η συγκέντρωση στην πλατεία «15ης Αυγούστου» (βρίσκεται δίπλα στον ναό) έγινε η επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία των τοπικών αρχών καθώς και η κατάθεση των στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.

Για τα Φάρσαλα η ημέρα αυτή είναι ιστορική και η γιορτή είναι διπλή γιατί στις 15 Αυγούστου 1881 έγινε η απελευθέρωση της πόλης από τον τούρκικο ζυγό, έπειτα από 138 χρόνια.

Το παρών στην θεία λειτουργία και την κατάθεση των στεφάνων έδωσαν, ο απερχόμενος Δήμαρχος της Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος ο νεοεκλεγείς Μάκης Εσκίογλου, εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο κ. Κων/νος Τύμπας, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του τόπου καθώς και πλήθος κόσμου.

Back to top button