Τοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Tοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων στο Δημ. Συμβούλιο της Τρίτης 14/11/23 τοποθετήθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτίρια στο Δήμο μας.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο 3ο δημ.σχολειο και στην αίθουσα ειδικής αγωγής που στεγάζεται σ’ αυτό.

Μια αίθουσα μόλις 2,5 χ 2,5 τ.μ., για παιδιά με ειδικές ανάγκες!

Ακόμη επισημάνθηκε ο κίνδυνος ατυχήματος καθώς για να πάνε στην αίθουσα η στην τουαλέτα , η για διάλειμμα  αυτά τα παιδιά, χρειάζεται να ανεβοκατεβαίνουν σκάλες.

Στον προαύλιο χώρο παραμένουν απεριποίητα, ακλάδευτα δέντρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος για τα παιδιά του ειδικού σχολείου αλλά και για το σύνολο των μαθητών.

Στο 4ο δημ.σχολείο και ενώ έχει γίνει η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, οι αίθουσες είναι χωρίς κουρτίνες, με τους μαθητές να στοιβάζονται στη μισή αίθουσα (μακριά από τα παράθυρα), για να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, η να τοποθετούν χαρτόνια στα παράθυρα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τον ήλιο.

Σχεδόν το σύνολο των σχολικών κτιρίων έχει να βαφτεί δεκαετίες στο εσωτερικό του και πολλά είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται με τον μικρό αριθμό τουαλετών και με τις παλιές υδραυλικές του εγκαταστάσεις. Ενώ σε κανένα σχολείο δεν έχει δοθεί έλεγχος αντισεισμικότητας.

Τα παραπάνω ζητήματα είναι γνωστά στη Δημοτική Αρχή μιας και οι σύλλογοι διδασκόντων τα έχουν θέσει υπ’ όψιν τους.     Από ότι φαίνεται όμως οι προτεραιότητες της Δημ. Αρχής αλλά και των άλλων παρατάξεων (πλην Λαϊκής Συσπείρωσης),που δεν παίρνουν θέση στα συγκεκριμένα ζητήματα, δεν αφορούν τα σχολεία του Δήμου μας. Έτσι φτάνουμε στα Χριστούγεννα με τα προβλήματα να παραμένουν άλυτα και χωρίς κάποια απάντηση από την Δημ.Αρχη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θέτει σε προτεραιότητα τέτοιου είδους ζητήματα και θα τα φέρνει επανειλημμένα στα δημ.συμβουλια διεκδικώντας τη λύση τους.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ο ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Back to top button