Γενικές ΕιδήσειςΠολιτιστικάΦάρσαλα

H Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων στην Αρχαία Ολυμπία

Με μια εξαιρετική εμφάνιση η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων «άνοιξε» την φετινή χορωδιακή χρονιά, προσκεκλημένη από τη μικτή χορωδία Πύργου, όπου έλαβε μέρος στο 4ο χορωδιακό φεστιβάλ, στο οποίο συμμετείχαν η Μικτή χορωδία Πύργου, η Δημοτική χορωδία Φαρσάλων, η Πολυφωνική χορωδία Μυτιλήνης, η Χορωδία λέσχης Φιλόμουσων Λάρισας, και η Χορωδία δικηγορικού συλλόγου Αθηνών.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου «ΣΥΓΓΡΕΙΟΝ». Η Δημοτική χορωδία Φαρσάλων παρουσίασε ένα επιλεγμένο πρόγραμμα με συνθέσεις ελλήνων και ξένων δημιουργών ενθουσίασε το φιλόμουσο κοινό που είχε κατακλύσει το χώρο της συναυλίας. Στο πιάνο συνόδευε η καθηγήτρια μουσικής Κατερίνα Ζαρογιάννου και τη χορωδία διηύθυνε ο Κωνσταντίνος Μάτης.

Χαιρετίζοντας την παρουσία της χορωδίας στην Αρχαία Ολυμπία, ο Δήμαρχος της πόλης Τάκης Αντωνακόπουλος συνεχάρη τους χορωδούς για την εξαιρετική τους εμφάνιση και παρέδωσε στον πρόεδρο της χορωδίας κ. Γιάννη Μαλέτσικα τιμητική πλακέτα.

Η χορωδία αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο της επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο κάστρο της Πάτρας, στο Ρωμαϊκό Ωδείο στον Άγιο Ανδρέα, στο μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, όπου την ξενάγησε πραγματοποίησε η Αναστασία Δεληδημητροπούλου κόρη συμπολιτών μας, τον αρχαιολογικό χώρο και τα δύο μουσεία της Αρχαίας Ολυμπίας. Τη χορωδία συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Φαρσάλων Νίκος Γκατζόγιας, ο οποίος έδωσε την τιμητική πλακέτα εκ μέρους της χορωδίας Πύργου στη χορωδία της Λάρισας. Επόμενη εμφάνιση της χορωδίας την Παρασκευή (27/9), στα Φάρσαλα, στο 18ο χορωδιακό φεστιβάλ, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της «14ης Γιορτή Χαλβά», με τις χορωδίες Γρεβενών Βόλου και Τρικάλων.

Back to top button