Front PageΑθλητικάΦάρσαλα

6η Σκακιστική Γιορτή Χαλβά με μεγάλη νίκη της Φαρσαλινής Σκακίστριας Ελευθερίας Λελεντζή

Στις 16, 17, 18 & 19 διεξήχθη στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, το 6ο Σκακιστικό Τουρνουά Γιορτής Χαλβά 2023, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Δήμου Φαρσάλων με τη Σκακιστική Λέσχη Φαρσάλων.

Οι συμμετοχές έφτασαν τις 135 που αποτελεί ρεκόρ και καθιστά το Φαρσαλινό τουρνουά, ως ένα από τα πολυπληθέστερα στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους υπήρχαν πέντε τιτλούχοι σκακιστές, μία Παγκόσμια Πρωταθλήτρια κατηγορίας 12 ετών και αρκετοί Έλληνες Πρωταθλητές Νεανικών κατηγοριών. Υπήρξαν βέβαια και 30 ακυρώσεις συμμετοχής λόγω έλλειψης καταλυμάτων.

Το Τουρνουά χωρίστηκε σε δύο γκρουπ με βάση τη δυναμικότητα των σκακιστών. Στο Α’ γκρουπ (των ισχυρών) πρώτευσε ο Fide Maitr Λάμπρος Γιαννουλάκης από τη Θεσσαλονίκη, δεύτερος ο FM Πέτρος Τριμίτζιος από τη Λάρισα και τρίτος ο FM Αντώνης Χατζημανώλης. Πρώτη γυναίκα του αναδείχθηκε η WFM Ζέττα Γράψα. Οι τέσσερις προαναφερόμενοι παρέλαβαν και τα αντίστοιχα χρηματικά έπαθλα. Στην κατηγορία των βετεράνων (άνω των 50 ετών) 1ος ήταν ο Zoran Tsintsar (με χρηματικό έπαθλο), 2ος ο Σπύρος Γιακουστίδης από Θεσσαλονίκη (Πρόεδρος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής) και 3ος ο Σπύρος Ναθαναήλ από Λάρισα (βασικός προπονητής των ακαδημιών των Φαρσάλων τα τελευταία 7 χρόνια).

Το έπαθλο του τηλεφώνου REALME C55 κατέκτησε ο Χρήστος Δόγιας από την Κοζάνη που ήταν ο καλύτερος νέος έως 18 ετών. Κάτω των 16 ετών 1ος ο Χρήστος Τσαρσιταλίδης από τον Βόλο, 2ος ο Νεοκλής Δριστέλλας από την Λάρισα, 3ος Κων/νος Κούτρας από την Πάτρα και 1ο κορίτσι η Σοφία Βαρδάκα από Κατερίνη. Έως 14 ετών 1ος Γιώργος Μανταζής, 2ος ο Μάριος Σκόδρας, 3ος ο Γιάννης Μαργαρίτης, όλοι τους από Θεσσαλονίκη και 1ο κορίτσι ο Στέλλα Βαρδάκα από Κατερίνη. Κάτω των 12 ετών 1ος ο Γιώργος Μπουγάς από Βόλο, 2ος Νίκος Ζαβρακίδης από Αθήνα, 3ος ο Γιάννης Τσελέπης από Λάρισα και 1ο κορίτσι η Εύα Σίσκου (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια έως 12 ετών) από Θεσσαλονίκη.

Ελευθερία Λελεντζή

Στο Β΄ γκρουπ είχαμε την τεράστια νίκη της Φαρσαλινής Ελευθερίας Λελεντζή η οποία εκτός από το κύπελλο κέρδισε και ένα Laptop HP. Η Ελευθερία έκανε 6 νίκες και 1 ισοπαλία σε 7 συνολικά αγώνες δείχνοντας το τεράστιο ταλέντο της. 2ος ο Δημοσθένης Καρανάσιος από Τρίκαλα (παρέλαβε ως έπαθλο tablet), 3ος ο Γιώργος Αλεξόπουλος από Πάτρα (φαρσαλινός στην καταγωγή, παρέλαβε Smartwatch) και 1η γυναίκα (επίσης μεγάλο ταλέντο των Φαρσάλων με Smartwatch) η Γεωργία Σκουμποτή. Στην κατηγορία των φαρσαλινών 1ος Δημήτρης Λούκας (πήρε Smartwatch), 2ος ο Απόστολος Κωστής, 3ος ο Θανάσης Ευσταθίου και 1ο κορίτσι η Ελένη Λαζαρίδη.

Στους βετεράνους 1ος ο Ζήσης Μαρίτσης από Βόλο, 2ος ο Θόδωρος Μπουγάς από Βόλο, 3ος ο Μιχάλης Σιούρης από Φάρσαλα και 1η γυναίκα η Μαίρη Βασιλακάκη από το Ηράκλειο Κρήτης. Έως 14 ετών 1ος ο Φίλιππος Μουρατίδης από Καβάλα, 2ος Κων/νος Σιακαβάρας από Τρίκαλα, 3ος Αθανάσιος Βλαχάβας από Λάρισα και 1ο κορίτσι ακόμη μία φαρσαλινή η Αντριάνα Κόκκινου. Κάτω των 12 ετών 1η η Άνθια Τζίμα από Ιωάννινα, 2ος ο Λουκάς Καρακώτσος από Θεσσαλονίκη, 3η η Κατερίνα Μαργαρίτη από Θεσσαλονίκη και 1ο κορίτσι η Σαββίνα Ανεμογιάννη από τους Παξούς. Έως 10 ετών 1ος ο Διονύσης Σκόδρας από Θεσσαλονίκη, 2ος ο Νίκος Δούκας από Πειραιά. 3η η Ελεονώρα Κηρυττοπούλου από Αθήνα και 1ο κορίτσι η Αγγελική Μπεκιάρη από Θεσσαλονίκη. Τέλος στην κατηγορία των 8 ετών 1ος ήταν ο Κων/νος Κοτοβός από Λειβαδιά, 2ος ο Γιάννης Σίσκος από Θεσσαλονίκη, 3ος ο Στέλιος Κακαγιάννης από Λάρισα και 1ο κορίτσι ακόμη μία φαρσαλινή, η Ευαγγελία Μπουλούτσου.

Η εκπρόσωπος του χορηγού (συζύγου της) κυρία Βίκυ Μπουλούτσου βραβεύει τους βετεράνους Ζόραν Τσίντσαρ και Σπύρο Γιακουστίδη

Όλοι οι συμμετέχοντες έφυγαν εντυπωσιασμένοι (κατά δήλωσή τους) από τη φιλοξενία και την εξυπηρέτηση δίνοντας υπόσχεση επανόδου τους για την επόμενη σεζόν.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, η Αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή και ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μπασαγιάννης βοήθησαν σε μέγιστο βαθμό στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων βραβεύει τον Χρήστο Τσαρσιταλίδη και τον Νεοκλή Δριστέλλα

Τεράστια συμβολή είχαν οι χορηγοί. Οι δύο ήταν Χρυσοί Χορηγοί : η κατασκευαστική εταιρεία του Φαρσαλινού Βαγγέλη Δρόσου που δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα κατασκευάζοντας μεγάλα έργα και η επιχείρηση Κρούστα του Χρήστου Τσαπραϊλη.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου με τον Γιώργο Μπουγά από τον Βόλο

Η Αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή με την Φαρσαλινή Ανδριάνα Κόκκινου και τον Κων/νο Σιακαβάρα κατά την απονομή

Τρεις Αργυροί: το κρεοπωλείο “εκ Φαρσάλων’ των αδελφών Χατζημήτρου με τα ντόπια κρέατα, το εστιατόριο Βασιλικός του Βασίλη Βολιοτόπουλου και το Ζαχαροπλαστείο Αρχοντή. Και δύο Χάλκινοι: ο Κωνσταντίνος Μπουλούτσος με τα ανταλλακτικά Mercedes. και το Νταραγιάννης catering.

Ο χρυσός χορηγός Χρήστος Τσαπραΐλης τη στιγμή της απονομής. Δίπλα του ο μεγάλος νικητής του τουρνουά Λάμπρος Γιαννουλάκης, 2ος ο Πέτρος Τριμίτζιος, 3ος ο Αντώνης Χατζημανώλης και 1η γυναίκα η Ζέττα Γράψα

Η Φαρσαλινή νικήτρια Ελευθερία Λελεντζή παραλαμβάνει το Laptop από τους χορηγούς Βασίλη Βολιοτόπουλο και Δημήτρη Χατζημήτρο

Η 8χρονη Φαρσαλινή Ευαγγελία Μπουλούτσου στην απονομή με τον Σύμβουλο της Κοινότητας Φαρσάλων κ. Ντίνο Βαρακλιώτη

Οι Φαρσαλινοί σκακιστές βραβεύονται από τον Γιώργο Νταραγιάννη (στο μέσον), Δημήτρης Λούκας, Απόστολος Κωστής, Θανάσης Ευσταθίου και Ελένη Λαζαρίδη

Η Σκακιστική Λέσχη Φαρσάλων ευχαριστεί θερμά το ξενοδοχείο “ΑΙΓΛΗ”  για την προσφορά, τον κ. Χρήστο Παύλου για τις φωτογραφίες, τον κ. Κώστα Αντωνόπουλο για τη βιντεοσκόπηση και τον κ. Νίκο Καμπάνη (για την προσφορά βιβλίων στους νικητές), οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στην εξαιρετική επικοινωνία της διοργάνωσης.

Back to top button