Front PageΓενικές ΕιδήσειςΤοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

«Σκληρή μάχη» για το φωτοβολταϊκό στη Σκοτούσα Φαρσάλων

Αντιδράσεις από τους κατοίκους, πέρασε κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ.

Σκληρή είναι η μάχη αλλά και πολλές οι αντιδράσεις για την εγκατάσταση του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στη Σκοτούσα Φαρσάλων. Πριν από μερικές ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής αποφάσισε κατά πλειοψηφία την λήψη καταρχήν απόφασης για την εκμίσθωση Δημοτικών εκτάσεων, στον οικισμό Θετιδίου, με σκοπό την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, ώστε να μπορέσει η υπηρεσία να προβεί στις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και να καθοριστεί ο ακριβής αριθμός στρεμμάτων εκμίσθωσης.

Επίσης αποφασίστηκε πως μετά από τις παραπάνω ενέργειες και την συμπλήρωση του φακέλου εκμίσθωσης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, θα επανέλθουν με οριστική απόφαση για να εγκριθεί η διενέργεια πλειοδοτικής δημοπρασίας όπως και ο ακριβής αριθμός στρεμμάτων που θα εκμισθώσουν.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα, ότι γίνεται συζήτηση για εκμίσθωση μόνο 860.000 τ.μ. στον οικισμό Θετιδίου, της Κοινότητας Σκοτούσσας και αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν στο Δήμο αλλά και την τοπική κοινωνία με τη δημιουργία θέσεων εργασίας κ.λ.π.

Ο Αλέξανδρος Αγγελακόπουλος, Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Σκοτούσας, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του και τις απορίες για την εκμίσθωση των εκτάσεων. Επίσης διευκρίνισε ότι δεν λέμε όχι σε μια επένδυση, αλλά όχι με αυτούς του όρους.

Το λόγο έλαβε ο Άρης Καραχάλιος και είπε δεν συμφωνούν με την πλημμελέστατη, πρόχειρη, εισήγηση της υπηρεσίας και δε συμφωνούν με την εκμίσθωση σε μια εταιρεία ενδιαφερομένη μετά από ενάμιση χρόνο από το αίτημα της, οπότε έχουν κατηγορηματικά αντίθετη άποψη.

Το λόγο έλαβε ο Κατσιαούνης Ευάγγελος (εκ μέρους της ΜαρίαςΊφου) και είπε ότι είναι κάθετα αρνητικοί, γιατί δημιουργείται πρόβλημα στην τοπική κτηνοτροφία, αναγκαστική απαλλοτρίωση παρακείμενων ιδιοκτησιών, «γιατί το Θετίδιο και όχι άλλοι οικισμοί του Δήμου;» διερωτήθη.

Η δημοτική σύμβουλος Ιουλία Αγγελακοπούλου, στην παρέμβασή της είπε ότι συμφωνεί σε μια επένδυση στον τόπο, διότι πέρα από οποιοδήποτε οικονομικό όφελος θα έλθει και η ανάπτυξη σε άλλους τομείς όπως έγινε και σε άλλες περιοχές.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Απόστολος Αναγνώστου έκανε πρόταση να αναβληθεί το θέμα και να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση δια ζώσης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου έθεσε την πρόταση σε ψηφοφορία.

Υπέρ της συνέχισης της συζήτησης του θέματος τάχθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι : Χατζηπλή Σοφία, Γκατζόγιας Νικόλαος, Κουκουλιός Σταύρος, Μπρόζος Κων/νος, Αρσενοπούλου Βάια, Μπασαγιάννης Χρήστος, Γούσιας Δημήτριος, Τριάντης Ιωάννης, Χαμορούσου Ευαγγελία, Αγγελακοπούλου Ιουλία, Πατσιούρας Βασίλειος και Δαμιανός Κων/νος (Πρόεδρος Δ.Σ.) (σύνολο 12 ψήφοι)

Υπέρ της αναβολής του θέματος για επόμενη δια ζώσης συνεδρίαση, τάχθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Καραχάλιος Αριστομένης, Παπαγεωργίου Χριστόδουλος, Παναγιωτοπούλου Κυριακή, Ιφου Μαρία, Λελεντζής Ιωάννης, Κατσιαούνης Ευάγγελος, Τύμπας Κων/νος, Αναγνώστου Απόστολος & Αγγελακόπουλος Αλέξανδρος (Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Σκοτούσσας) (σύνολο 9 ψήφοι).

Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι από την ψηφοφορία προέκυψε η συνέχιση της συζήτησης του θέματος με δώδεκα (12) ψήφους θετικούς έναντι εννέα (9) αρνητικούς.

Μετά από τα παραπάνω ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε σε ονομαστική ψηφοφορία για την καταρχήν έγκριση εκμίσθωσης δημοτικών εκτάσεων στην Κοινότητα Σκοτούσσας, για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Υπέρ της εκμίσθωσης τάχθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Χατζηπλή Σοφία, Γκατζόγιας Νικόλαος, Κουκουλιός Σταύρος, Αρσενοπούλου Βάια, Μπασαγιάννης Χρήστος, Γούσιας Δημήτριος, Τριάντης Ιωάννης, Χαμορούσου Ευαγγελία, Αγγελακοπούλου Ιουλία, Πατσιούρας Βασίλειος και Δαμιανός Κων/νος (Πρόεδρος Δ.Σ.).

Κατά της εκμίσθωσης τάχθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι : Καραχάλιος Αριστομένης, Παπαγεωργίου Χριστόδουλος, Παναγιωτοπούλου Κυριακή, Ιφου Μαρία, Λελεντζής Ιωάννης, Κατσιαούνης Ευάγγελος & Αγγελακόπουλος Αλέξανδρος (Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Σκοτούσσας).

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν έντεκα (11) υπέρ και επτά (7) κατά επί των παρόντων στη συνεδρίαση συμβούλων

Το λόγο ζήτησε και έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Καραχάλιος Αριστομένης και επισήμανε ότι η μακροχρόνια μίσθωση απαιτεί απόλυτη πλειοψηφία του Συμβουλίου (δηλαδή 14 ψήφους) για να μην υπάρξει ακυρότητα απόφασης.

Πηγή:larissanet.gr

Back to top button