Front PageΠολιτιστικάΦάρσαλα

Σχολικό Μουσείο Βρυσιών: “Κύλησε ο χρόνος πίσω” στο μουσικό αφιέρωμα για τον Γ. Ζαμπέτα

Μία ευχάριστη μουσική βραδιά απόλαυσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο προαύλιο χώρο του Σχολικού Μουσείου στα Βρυσιά Φαρσάλων, στην εκδήλωση – αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα, που πραγματοποίησε ο δραστήριος σύλλογος των Ενεργών Πολιτών Φαρσάλων.

Ο κόσμος πολύς και με καλή διάθεση, σιγοτραγούδησε μαζί με τους μουσικούς, πλαισιώνοντας το μουσικό ταξίδι στα μονοπάτια που χάραξε ο μεγάλος τραγουδοποιός Γιώργος Ζαμπέτας.

Όπως αναφέρουν οι Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων “Με μια αγκαλιά τραγούδια, εντελώς αφιλοκερδώς, αλλά με πάθος που αναβλύζει από τα βάθη της ψυχής, η καλοκουρδισμένη μουσική παρέα του Γιάννη Καραγιάννη υπενθύμισε ότι η μουσική είναι καταλυτική. Νικάει το χρόνο, τον θρυμματίζει και όταν κυματίζει κάτω από το χλωμό φως του φεγγαριού, ανάμεσα σε πολύχρωμα ρόδα και στο μεθυστικό άρωμα που διάπλατα απλώνει το αγιόκλημα, γίνεται εκστατική, Δεν ήταν μια συναυλία όπως τόσες και τόσες που έχουμε συνηθίσει. Ήταν μια έκπληξη, μια επιβεβαίωση ότι ο τόπος μας παράγει πολιτισμό υψηλού επιπέδου, που μας συγκινεί και μας συσπειρώνει με μια αδιαπραγμάτευτη ισχύ. Εξαιρετικά μουσικά ακούσματα, ατμόσφαιρα κατανυκτική. Κύλησε ο χρόνος πίσω, λύγισε η αμείλικτη πραγματικότητα”.

Όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση έφυγαν με θετικές εντυπώσεις, δίνοντας τα εύσημα τόσο στους μουσικούς όσο και στους διοργανωτές και στους χορηγούς που στήριξαν στην υλοποίηση της μουσικής περιπλάνησης που προσφέρθηκε δωρεάν στο κοινό.

Back to top button