Front PageΑθλητικάΑθλητικά.ΕιδήσειςΠολιτιστικάΠολιτιστικάΦάρσαλα

Σε αναμονή ανακοινώσεων Πολιτιστικοί, Αθλητικοί, Σύλλογοι, Φορείς και Σωματεία…

Τα σημάδια των καταστροφών που άφησε το πέρασμα του “Daniel” από την Θεσσαλία είναι τεράστια και τα προβλήματα πολλαπλά και πολυμέτωπα.

Πέραν του τραγικότερου γεγονότος πως υπάρχουν θύματα, πλέον οι εικόνες σε όλη την Θεσσαλία θυμίζουν μια πνιγμένη και διαλυμένη πολιτεία.

Κατεστραμμένα οδικά δίκτυα, επιχειρήσεις, σπίτια, χωράφια, αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες έχουν παραδοθεί στο έλεος του νερού και της φύσης.

Μέχρι στιγμής έχουν βγει κάποιες πρώτες ανακοινώσεις αναφορικά με το ύψος και τον τρόπο των αποζημιώσεων που θα λάβουν οι πληγέντες και ευχή μας είναι να ανακοινωθούν ακόμη περισσότερα μέτρα στήριξης και βοήθειας.

Μέσα σε όλο αυτό τον πόνο και τις σκληρές εικόνες δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάποιο μέτρο στήριξης για τους Πολιτιστικούς Αθλητικούς Συλλόγους, Φορείας και Σωματεία που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές σε εξοπλισμό, εγκαταστάσεις, ιματισμό και οτιδήποτε άλλο είχε ο κάθε Σύλλογος.

Άνθρωποι που κυριολεκτικά “ματώνουν” για να κρατήσουν όρθιους Συλλόγους και Σωματεία περιμένουν εναγωνίως μια ανακοίνωση στήριξης της Πολιτείας, της Περιφέρειας, των Δήμων ώστε να λάβουν τα μέτρα στήριξης για να συνεχίσουν τις λειτουργίες τους.

Γιατί αν δεν ληφθούν και σε αυτό το κομμάτι μέτρα στήριξης και βοήθειας είναι πολύ πιθανό πολλά σωματεία και σύλλογοι να βάλουν “λουκέτο” και να “πνίγουν” σε πολλά σημεία ο Πολιτισμός ο Αθλητισμός και όχι μόνο.

Ακόμη ένα μεγάλο πλήγμα ανάμεσα στα πολύ μεγάλα που ταλανίζουν την περιοχή της Θεσσαλίας από άκρη σε άκρη.

Back to top button