Front PageΠολιτιστικάΦάρσαλα

Πολιτιστικό καλοκαίρι 2022 στα Φάρσαλα: Οι εκδηλώσεις που έρχονται…

Ένα καλοκαίρι γεμάτο πολιτισμό θα είναι αυτό που μόλις ξεκινά στο δήμο Φαρσάλων. Μετά από δύο δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας, οι εκδηλώσεις θα είναι περισσότερες, με μεγαλύτερη ποικιλία και ψυχαγωγική ένταση.

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Φέτος λοιπόν που η κατάσταση έχει δείξει πως εξομαλύνεται, οι φορείς του πολιτισμού έχουν αναπτερωθεί και οι καλλιτέχνες βρίσκουν τους ρυθμούς τους. Ο δήμος Φαρσάλων έχει καταρτίσει  ένα πρόγραμμα με σκοπό να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των πολιτών, ανάγκες ψυχαγωγίας, επιμόρφωσης, καλλιέργειας και χαλάρωσης.

Στο πρόγραμμα θα συμπεριλάβει σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις, παιδικά θέατρα, μουσικές συναυλίες, φεστιβάλ, παρουσιάσεις βιβλίων και πλούσιες παραδοσιακές βραδιές. Το πρόγραμμά συνεχώς θα εμπλουτίζεται και θα  ανανεώνεται  οι πολίτες θα μπορούν να το παρακολουθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Φαρσάλων.

Η εκκίνηση γίνεται με τον μήνα Ιούνιο τον «Μήνα Νεολαίας». Ο Δήμος Φαρσάλων θα αφιερώνει κάθε χρόνο το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου στους νέους ως ευκαιρία χαλάρωσης μετά από τη δύσκολη περίοδο των εξετάσεων.

Φέτος το καλοκαίρι όλος ο Δήμος είναι ένα. Μαθητικές Μουσικές Συναυλίες με τα τμήματα της Μουσικής Σχολής του ΟΠΑΚΠΑ στο Πολιτιστικό κέντρο και στις πηγές του Απιδανού θα ομορφύνουν τα βράδια μας. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την DEMY στην  Πλατεία  Δημαρχείου «Summer Vibes with Demy». Tην ίδια μέρα το απόγευμα από τις 19.30 έως τις 21.30 θα λάβει χώρα το καλοκαιρινό πάρτι με τα έξι ΚΔΑΠ του Δήμου της ΔΗΚΕΦΑ. Η πλατεία θα πλημμυρίσει από παιδιά όπου θα παίξουν θα χορέψουν θα τραγουδήσουν και θα περάσουν ένα ξένοιαστο καλοκαιρινό απόγευμα.

Τον Ιούλιο ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους διαφόρων κοινοτήτων θα προσφέρει παραδοσιακές μουσικές βραδιές. Διήμερος θα είναι ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής της πολιούχου της πόλης μας.

Ακολουθεί ένας πλούσιος «Πολιτιστικός Αύγουστος» με θεατρικές παραστάσεις, παιδικές παραστάσεις, βραδιές θερινού σινεμά, μουσικές συναυλίες, κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι και μετά από 2 ολόκληρα χρόνια απουσίας, επανέρχεται η παραδοσιακή μας εμποροπανήγυρη στις 15 Αυγούστου  για επτά ημέρες.

Τον Σεπτέμβρη θα έχουμε την Γιορτή Χαλβά, η οποία φέτος και για πρώτη φορά θα είναι τετραήμερη θα περιέχει ποικίλες δράσεις και μουσικά σχήματα.

Φέτος θα ζήσουμε ένα ξεχωριστό ταξίδι, θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της τέχνης και του πολιτισμού με οδηγούς την μουσική, το θέατρο και την καλλιτεχνική ευαισθησία, θα γεμίσουμε ψυχικά και πνευματικά.

Σας καλούμε  σ’ αυτό το ταξίδι να’ μαστε συνταξιδιώτες, γιατί όσο μαγική και να είναι η διαδρομή, αξία παίρνει μόνο με τις συμμετοχές».

Back to top button