Front PageΓενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Γιώργος Μπρισίμης: “Όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση και αποδυνάμωση του Κ.Υ. Φαρσάλων”

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκωθεί στο Κ.Υ. Φαρσάλων μετά την γνωστοποίηση της απόφασης που αφορά την μετατροπή του Περιφερειακού
Ιατρείου Νίκαιας το οποίο αποτελεί αποκεντρωμένη μονάδα του Κέντρου
Υγείας Φαρσάλων, αρμοδιότητας 5ης ΥΠΕ, σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο «Π.Τ.» επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων του Κ.Υ. Φαρσάλων και εκπρόσωπο της ΑΔΕΔΥ. κ. Γιώργο Μπρισίμη.

Ο κ. Μπρισίμης μας τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Τόσο εγώ όσο και το προσωπικό του Κ.Υ. Φαρσάλων πληροφορηθήκαμε την εν λόγω εξέλιξη και απόφαση της 5ης ΥΠΕ από το διαδίκτυο και τα δημοσιεύματα. Δεν υπήρξε καμία επαφή, γνωστοποίηση ή επικοινωνία νωρίτερα και μας ήρθε σαν «κεραυνός εν αιθρία». Εμείς προφανώς και τασσόμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός Πολυδύναμου Ιατρείου στην Νίκαια και θεωρούμε πολύ σωστή την απόφαση.

Όμως το μεγάλο μας ζήτημα είναι το γεγονός ότι με αυτή την απόφαση αναμένεται να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη αποδυνάμωση του Κ.Υ. Φαρσάλων. Ήδη το Κ.Υ. Φαρσάλων στέλνει τόσο Ιατρούς, όσο και Προσωπικό σε πολλές άλλες δομές.

Θεωρούμε ότι είναι λάθος η συγκεκριμένη απόφαση και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Όταν στην Βαμβακού Φαρσάλων έχει δημιουργηθεί Πολυδύναμο Ιατρείο με σύσταση νέου οργανισμού, ειδικά για το Περιφερειακό Ιατρείου Βαμβακούς, δίχως να επηρεαστεί το οργανόγραμμα του Κ.Υ. Φαρσάλων θεωρούμε ότι αν η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ θέλει να αναπτύξει το Περιφερειακό Ιατρείο Νίκαιας μετατρέποντας το σε Πολυδύναμο θα πρέπει να ακολουθήσει την διαδικασία για την σύσταση οργανισμού ειδικά για το Περιφερειακό Ιατρείο Νίκαιας και όχι να προχωρήσει σε οργανική υποβάθμιση και υποστελέχωση του Κ.Υ. Φαρσάλων.

Ζητούμε τέτοιες ενέργειες και σκέψεις να σταματήσουν «χθες», η υγειονομική ανάπτυξη μιας περιοχής δεν περνά από την υποβάθμιση μιας άλλης.

Οι παραπάνω αποφάσεις αποτελούν μείζον ζήτημα για την περιοχή ευθύνης του Κ.Υ. Φαρσάλων και για την τοπική κοινωνία και πρέπει να ενημερωθούν και να δράσουν άμεσα όλοι οι αρμόδιοι φορείς προεξέχοντος του Δήμου Φαρσάλων».

Back to top button