Front PageΓενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Πάνω από 100 Φαρσαλινοί δέχονται βοήθεια από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Σε σημαντικό κοινωνικό πυλώνα στήριξης έχει εξελιχθεί στο δήμο Φαρσάλων το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», από το οποίο ωφελούνται περισσότεροι από 100 πολίτες σε δύο δομές.

Το πρόγραμμα παρέχει βοήθεια και υποστήριξη στο σπίτι εκεί που υπάρχει ανάγκη, ενθαρρύνοντας την ίδια στιγμή τους επωφελούμενους ηλικιωμένους – συνταξιούχους, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, να συμμετέχουν δημιουργικά σε ομαδικές δραστηριότητες με στόχο την αποφυγή φαινόμενων στέρησης της ανθρώπινης επαφής και μοναξιάς.

Η ομάδα των στελεχών του προγράμματος εφαρμόζει τις αρχές και μεθόδους της ομαδικής εργασίας και του κοινωνικού σχεδιασμού.

Οι υπηρεσίες προσφέρονται με περιοδικές επισκέψεις επαγγελματικού προσωπικού στο σπίτι με κάποια κανονική συχνότητα, ανάλογα με τις ανάγκες και αφορούν:

Νοσηλευτική μέριμνα με επισκέψεις στο σπίτι από νοσηλευτικό προσωπικό με πολυετή εμπειρία, συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη με κοινωνικούς λειτουργούς, διεκπεραίωση οικογενειακών θεμάτων, οικιακή φροντίδα και ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης (μικροαγορές, πληρωμή λογαριασμών, κλπ) και συνοδεία και μεταφορές στις διάφορες υπηρεσίες (ΙΚΑ, κλπ.)

Σε δήλωσή της, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Φαρσάλων κ. Βάια Αρσενοπούλου τονίζει πως «το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι από τα μακροβιότερα στο δήμο μας και όχι τυχαία, αφού αποδείχθηκε στην πράξη πως ήρθε να πληρώσει σημαντικά κενά στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής στην ευαίσθητη ομάδα των συμπολιτών μας μεγαλύτερης ηλικίας. Ειδικότερα μέσα στην οικονομική κρίση, αλλά και τώρα στην πανδημία, οι ανάγκες αυτές έγιναν περισσότερο από ποτέ ορατές. Γι’ αυτό φροντίζουμε το πρόγραμμα να υλοποιείται με στόχο το μέγιστο δυνατό όφελος των πολιτών, αλλά και να εμπλουτίζεται με ακόμη περισσότερες παροχές. Γιατί η ανθρωπιά είναι το μοναδικό μας όπλο απέναντι σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς».

Back to top button