Front PageΓενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Οι μάσκες επέστρεψαν στην ζωή μας, οι Φαρσαλινοί προσαρμόζονται (ξανά) στις νέες συνθήκες (Pics)

Στο επίπεδο 3 της αυξημένης επιτήρησης στον υγειονομικό χάρτη βρίσκεται πλέον η ΠΕ Λάρισας και σύμφωνα με τα νέα μέτρα οι Φαρσαλινοί θα πρέπει να φοράνε μάσκες παντού.

Οι πρώτες ημέρες εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου δείχνουν τους περισσότερους πολίτες να προσαρμόζονται και να κυκλοφορούν με τη μάσκα στους περιπάτους τους, στις δουλειές, τις συναλλαγές τους και γενικότερα στην δημόσια ζωή τους.

Είναι άλλωστε μια συνθήκη την οποία θα πρέπει να συνηθίσουμε καθώς η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων επιβάλλει την τήρηση των μέτρων.

«Έπεσαν και τα πρώτα πρόστιμα»
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας ήδη ξεκίνησαν να πέφτουν τα πρώτα πρόστιμα στην Επαρχία Φαρσάλων τόσο για την μη χρήση μάσκας, όσο και για κυκλοφορία σε ώρες που έχει απαγορευτεί μετά την επιβολή των νέων μέτρων.
Οι έλεγχοι αναμένεται να είναι ακόμη πιο εντατικοί τις επόμενες ημέρες ώστε όλο και περισσότεροι πολίτες να εναρμονιστούν στις νέες συνθήκες.


Η μάσκα καθημερινό φαινόμενο πριν την πανδημία.

Υπάρχουν αρκετά επαγγέλματα που η χρήση μάσκας ήταν απαραίτητη πριν την πανδημία όπως στους γιατρούς, τους κτηνιάτρους, τους φαρμακοποιούς και άλλα.
Όπως μας τόνισε ο φαρμακοποιός κ. Δημήτρης Κόκκινος η μάσκα είναι απλά ένα εργαλείο προστασίας και όχι κάτι που θα μας βλάψει, χρειάζεται προσοχή από όλους μας και εφόσον οι συνθήκες το απαιτούν η μάσκα πρέπει να υπάρχει στην καθημερινότητα μας.

Σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας:
Σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που ισχύει για το επίπεδο 3 και 4, δηλαδή για τις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές εξαιρούνται από αυτήν οι συμμετέχοντες σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και κατά τη διάρκεια της άσκησης αποκλειστικά και μόνο.
Του μέτρου εξαιρούνται επίσης οι οδηγοί που βρίσκονται μόνοι τους στο αυτοκίνητο ή μαζί με μέλη της οικογενείας τους πρώτου βαθμού που κι αυτά εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας.
Στα σχολεία με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα στις Περιφερειακές Ενότητες που έχουν ενταχθεί στο τρίτο, δηλαδή «πορτοκαλί» και τέταρτο, δηλαδή «κόκκινο», επίπεδο.
Σημειώνεται ότι στη φυσική αγωγή, δηλαδή στη γυμναστική, εξακολουθεί να μην προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Η μάσκα δεν εμπόδισε το «κους κους»
Όπως βλέπετε και στις άνωθεν φωτογραφίες η χρήση μάσκας δεν εμπόδισε το κους κους και τις συζητήσεις μεταξύ φίλων και γνωστών που βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Back to top button