Front PageΑθλητικάΦάρσαλα

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ο “9ος Αχίλλειος Άθλος” – Φωτορεπορτάζ!

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε ο “9ος Αχίλλειος Άθλος” στα Φάρσαλα.

Ο «9ος Αχίλλειος Άθλος» τελούσε υπό τη συνδιοργάνωση του Δήμου Φαρσάλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΟΠΑΚΠΑ Δ.Φ. και της ΕΟΣΛΜΑΥ.

Η έναρξη δόθηκε στο πάρκο του Απιδανού όπου πρώτοι εκκίνησαν οι αθλητές του ημιμαραθωνίου δρόμου των 21,1 χλμ του “9ου Αχίλλειου Άθλου”, στην συνέχεια οι αθλητές του «6ου Αγώνας Δρόμου 5,2 χλμ και τελευταίοι οι μικροί μαθητές του «8ου Παιδικού – Εφηβικού Αχίλλειου Άθλου του 1 χλμ.

Πρώτος στον ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ. τερμάτισε ο Φάνης Κατσίκας, με χρόνο 1:23:20, δεύτερος ο Φαρσαλινός Θωμάς Μουτκανάς με 1:24:47 και τρίτος ο επίσης Φαρσαλινός αθλητής Fejzo Klevis με 1:25:43.

Στις γυναίκες πρώτη αναδείχθηκε η Δήμητρα Γιουλούλη από τον «Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου» με χρόνο 1:40:20, δεύτερη η Γεωργία Μπαρούτα του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων με 1:40:59 και τρίτη η Βάνα Σπύρου του Συλλόγου Δρομέων με 1:41:45.

Σε ότι αφορά τον αγώνα των 5,2 χιλιομέτρων, πρώτος τερμάτισε ο Δημήτρης Φράγκος με χρόνο 19:02 από τον Κένταυρο Βόλου, δεύτερος ο Σωτήριος-Παΐσιος Φωτογιάννης 19:37 από τα Φάρσαλα και τρίτος ο Μιλτιάδης Καραπιπέρης με 20:45.

Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Ελένη Οικονόμου του Πελασγού Λάρισας με χρόνο 22:06, δεύτερη η Τόνια Τσιρογιάννη του ΣΔΥΒ με 27:12 και τρίτη η Κατερίνα Πουτσ με χρόνο 28:30.

Για την προσφορά της στον αθλητισμό τιμήθηκε από το Δήμο η Φαρσαλινή δισκοβόλος Κρίστι Αναγνωστοπούλου. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΜΝΛ Απόστολος Γούλας είναι ο μοναδικός αθλητής που έχει τρέξει όλους του ημιμαραθώνιους στα Φάρσαλα από την γέννησή τους, επίσης για ακόμη μια χρονιά συμμετείχε και τερμάτισε σε χρόνο 3:03:00, o 86χρονος Γεώργιος Θέμελης από τα Τρίκαλα, ο οποίος και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Την εκφώνηση του αγώνα έκανε ο αθλητικός συντάκτης της “Ε” Σωτήρης Κέλλας. Ακολούθησαν οι απονομές ενώ τον αγώνα παρακολούθησε πλήθος κόσμου και επισήμων.

Στον κάτωθι σύνδεσμο (link) μπορείτε να δείτε 135 φωτογραφίες του Αχίλλειου Άθλου!

https://im.ge/a/axillios-athlos.QKw39

Back to top button