Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσεις

«Μαύρο» καλοκαίρι για την εστίαση στη Λάρισα: Επιχειρήσεις δεν πρόκειται να ανοίξουν ξανά!

Η επιστροφή στην κανονικότητα για τον δυναμικότατο κλάδο της εστίασης στη Λάρισα, την επονομαζόμενη και ως «πόλη του καφέ» δεν πρόκειται να είναι αναίμακτη.

Τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται από τα πρώτα σημάδια που δίνει η αγορά, λίγες ημέρες πριν την επανέναρξη λειτουργίας καφέ, μπαρ και εστιατορίων.

Δυστυχώς αρκετές επιχειρήσεις δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν είτε οριστικά, είτε θέτοντας εαυτούς σε ένα παρατεταμένο «lockdown» λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών λειτουργίας που επιβάλλει η νέα εποχή, όπως αυτή δημιουργήθηκε από την πανδημία.

Το παραπάνω κλίμα επιβεβαιώνει μιλώντας στο onlarissa.gr και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίας Νομού Λάρισας κ. Αλέξης Σακελλάρης, εξηγώντας πως «κάποια δε θα ανοίξουν καθόλου και σίγουρα πολλά με τους νέους υγειονομικούς περιορισμούς που σωστά γίνονται, δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. Έτσι, κάποια μαγαζιά που έχουν εξωτερικό χώρο για παράδειγμα με τέσσερα τραπεζάκια, εκ των πραγμάτων δε θα λειτουργήσουν και θα συνεχίσουν οικειοθελώς το lockdown».

«Μαύρο» καλοκαίρι για την εστίαση στη Λάρισα: Επιχειρήσεις δεν πρόκειται να ανοίξουν ξανά!

Ο αντίκτυπος όμως είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ όσο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, καθώς στην αλυσίδα της εστίασης της Λάρισας εμπλέκονται χιλιάδες εργαζόμενοι. Από τον σερβιτόρο, μέχρι τον εργαζόμενο στο πλήθος επιχειρήσεων που απαρτίζουν τη λεγόμενη «αλυσίδα εφοδιασμού», η αγωνία βρίσκεται στο κατακόρυφο για την επόμενη ημέρα. «Ζητήσαμε τα στοιχεία μέσω του Επιμελητηρίου από το ΙΚΑ, ώστε να έχουμε μία σαφή εικόνα για το πόσοι είναι οι πληττόμενοι που εργάζονται στο χώρο. Δεν είναι μόνον αυτοί, είναι και οι επιχειρήσεις που μας εφοδιάζουν» τονίζει ο κ. Σακελλάρης, για να φέρει ως παράδειγμα μία πρόσφατη επικοινωνία που είχε με τον – επίσης Λαρισαίο – πρόεδρο του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών της χώρας κ. Θανάση Ντούγκο, όπου έγινε με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος σε πλήθος επιχειρήσεων που αποτελούν την εφοδιαστική αλυσίδα της εστίασης.

Την ερχόμενη Δευτέρα ο Σύλλογος αναμένεται να έχει συνάντηση με τη δημοτική αρχή Λάρισα, προκειμένου να συζητηθούν μέτρα στήριξης του κλάδου, τα οποία κυρίως αφορούν στη λειτουργία των καταστημάτων, αλλά και σε μία ενδεχόμενη μείωση παγίων όπως για τα τραπεζοκαθίσματα ή για την ύδρευση.

Σημειώνεται τέλος, πως και οι Λαρισινές επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 6 Μαΐου ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα με μια πρωτότυπη εκδήλωση ως μέρος της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των ανθρώπων της εστίασης και του τουρισμού που τιτλοφορείται «empty chairs – άδειες καρέκλες».

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, οι μεγάλες πλατείες της Λάρισας θα… πλημμυρίσουν με καρέκλες από καταστήματα εστίασης της πόλης.

Η διαμαρτυρία σκοπεύει στο να εξευρεθούν άμεσα λύσης για την επιβίωση του κλάδου.

Πηγή:newsroom onlarissa.gr

Back to top button