Front PageΤοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων: “Μόνο ο λαός σώζει το λαό”

Στο ίδιο έργο θεατής για ακόμα μια φορά βρίσκεται ο λαός της επαρχίας Φαρσάλων, που είναι αντιμέτωπος με πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και περιουσίες, με ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες και κτηνοτροφία.

Η καταστροφή σε χωριά του δήμου μας (Βασίλι, Ευιδριο, Σταυρος,Ανωχώρι, Κατωχώρι, Πολυνέρι, Υπέρεια), είναι “βιβλική”. Παρά τις μεγαλοστομίες του περιφερειαρχη κ.Κ.Αγοραστου για έργα και επενδύσεις εκατ.ευρω, η πραγματικότητα έρχεται να αποδείξει ακριβώς το αντίθετο.

Έργα μπαλώματα που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αντιπλημμυρική θωράκιση και αυτό επιβεβαιώνεται ήδη.Η συνέχεια γνωστή: ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλον και όλοι μαζί στη κλιματική αλλαγή και στα έντονα καιρικά φαινόμενα!

Αυτό όμως που φταίει πραγματικά είναι η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που αντιμετωπίζουν την αντιπλημμυρική προστασία του λαού ως ” περιττό κόστος”.

Είναι η επιτελική ανικανότητα του αστικού κράτους να προστατέψει τη λαϊκή περιουσία, ενώ ταυτόχρονα είναι ικανότατο να πλειστηριαζει λαϊκές κατοικίες, να τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, να στηρίζει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων με κερδοφόρα έργα οδικών αξόνων, πράσινης ανάπτυξης κλπ.

Καλούμε το λαό των Φαρσάλων να καταδικάσει αυτή τη πολιτική που τον αφήνει απροστάτευτο μπροστά στις πλημμύρες, τους σεισμούς, τις πυρκαγιές. Να μη δώσει συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση, την Περιφέρεια και το Δημο που φέρουν την απόλυτη ευθύνη για την τραγική κατάσταση που βιώνουν ξανά! Το “φτάνει πια” και η συσσωρευμένη αγανάκτηση να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα και διεκδίκηση για πραγματική προστασία και θωράκιση από κάθε φυσικό φαινόμενο. Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων θα πρωτοστατήσει για:

Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευτούν η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της επαρχίας. Να υλοποιηθεί άμεσα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας που θα εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους με γενναία κρατική χρηματοδότηση.

Έλεγχος, συντήρηση και επέκταση των αντιπλημμυρικών έργων και σύνδεσή τους με άλλα έργα της περιοχής.
Αντιπλημμυρική θωράκιση των ρεμάτων που διέρχονται κατοικημένες περιοχές.

Έλεγχος της στατικότητας όλων των γεφυρών.

Αποκατάσταση των φθορών που υπέστη από την πλημμύρα (π.χ. παράσυρση των επιχωμάτων των πρανών κ.ά.).

Αποκατάσταση των φθορών στο οδικό δίκτυο όλης της επαρχίας Φαρσάλων. – Άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις. – Έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων. – Πάγωμα χρεών σε εφορία, ασφαλ. ταμεία, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους. – Να σταματήσουν άμεσα οι οποίες διαδικασίες κατασχέσεων. – Απαλλαγή πληγέντων από δημοτικά τέλη.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Back to top button