Front PageΜόδα - ΟμορφιάΦάρσαλα

Κόσμημα για τα Χριστούγεννα: Το τέλειο δώρο για τους αγαπημένους σου!

Τα Χριστούγεννα είναι εποχή χαράς, αγάπης και…δώρων. Αν ψάχνεις για ένα ξεχωριστό δώρο για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, τα κοσμήματα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Είναι διαχρονικά, κομψά και μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα με έναν μοναδικό τρόπο. Είναι δώρα ιδιαίτερα και σίγουρα κάνουν εντύπωση.

Ωστόσο, η επιλογή του κατάλληλου κοσμήματος είναι μια πρόκληση. Πώς θα είσαι σίγουρος τι κόσμημα να πάρεις και σε ποιον;

Σε αυτό το άρθρο, θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές ώστε να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις ένα υπέροχο κόσμημα για τα Χριστούγεννα.

Γιατί να κάνεις δώρο ένα κόσμημα για τα Χριστούγεννα;

Δεν είναι τυχαίο που σε σημαντικές στιγμές της ζωής μας το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε ως δώρο είναι τα κοσμήματα. Κοσμήματα στον αρραβώνα, στον γάμο, στις επετείους, στην αποφοίτηση, στα γενέθλια, στη γέννα και αλλού.
Βάζουμε στοίχημα πως αρκετά κοσμήματα, ειδικά κοσμήματα από χρυσό ή λευκόχρυσο, βρίσκονται σε μια κοσμηματοθήκη εδώ και χρόνια. Ίσως αρκετά χρονιά αν σκεφτείς έναν βαφτιστικό σταυρό ή τα πρώτα σκουλαρίκια. Συνήθως επίσης θυμόμαστε ποιος μας τα πήρε και γιατί.
Τα κοσμήματα έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία και για αυτόν που τα αγοράζει αλλά και για αυτόν που τα δέχεται.

Γιατί να πάρεις λοιπόν κοσμήματα αυτά τα Χριστούγεννα στους αγαπημένους σου;

  • Τα κοσμήματα διαρκούν. Τα κοσμήματα είναι κάτι περισσότερο από μια αγορά. Είναι μια συναισθηματική επένδυση. Είναι δώρο από και προς σημαντικούς για εμάς ανθρώπους. Συνήθως περνούν από γενιά σε γενιά αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη αξία. Αξία που δεν μετριέται.
  • Στέλνουν μηνύματα αγάπης χωρίς να ειπωθεί κουβέντα. Το να κάνεις δώρο ένα κόσμημα είναι σα να λες «Σ’ αγαπώ» χωρίς να χρειαστεί να πεις τίποτα. Πόσο μάλλον αν δεν μπορείς να βρεις τα κατάλληλα λόγια για να εκφράσεις αυτό που θες.
  • Ταιριάζουν στην προσωπικότητα του καθενός. Υπάρχουν τόσα πολλά και όμορφα κοσμήματα εκεί έξω: Κολιέ, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια. Κοσμήματα από χρυσό, από ασήμι, με διαμάντι, με ζαφείρι αλλά και με άλλους πολύτιμους λίθους, μίνιμαλ ή πιο fancy. Κάθε κόσμημα είναι μοναδικό και μπορεί να είναι απόλυτα ταιριαστό στον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του καθενός.
  • Υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Ανεξάρτητα από το γούστο ή τον προϋπολογισμό σου, σίγουρα υπάρχει κάποιο κόσμημα που ταιριάζει στα στάνταρ και τις απαιτήσεις σου. Μάλιστα έχεις τόσες πολλές επιλογές που ίσως να μην ξέρεις στο τέλος τι να διαλέξεις.
  • Είναι εντυπωσιακά. Αν μη τι άλλο είναι ιδιαίτερο δώρο και όχι μόνο λόγω τιμής. Συμβολίζει κάτι. Είτε προορίζεται για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό όπως μια πρόταση ή μια επέτειο, είτε απλά ως δώρο Χριστουγέννων ένα κόσμημα κλέβει την παράσταση.

Τips για να διαλέξεις το κατάλληλο κόσμημα για δώρο

 

Δώσε βάση στο στυλ του παραλήπτη

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχεις υπόψη σου όταν επιλέγεις κοσμήματα είναι το στυλ του παραλήπτη. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να παρατηρήσεις καλύτερο τον άνθρωπο αυτόν. Ποιο είναι το στυλ του; Είναι αθλητικός και μίνιμαλ τύπος; Του αρέσει να είναι μέσα στα πράγματα και παρακολουθεί τις τάσεις της μόδας; Του αρέσει να ντύνεται με επώνυμα brand; Πρόσεξε τον λιγάκι καλύτερα. Ίσως τότε, το να διαλέξεις το Χριστουγεννιάτικο δώρο σου να είναι πιο εύκολο απ’ ότι νομίζεις.
Αν για παράδειγμα είναι του κλασικού στυλ, επέλεξε ένα διαχρονικό κομμάτι. Αν είναι πιο μίνιμαλ επέλεξε ένα απλό και κομψό κομμάτι. Αν του αρέσει η λάμψη και οι εκλεπτυσμένες εμφανίσεις σίγουρα ένας πολύτιμος λίθος είναι κάτι που θα τον εντυπωσίαζε. Αν πάλι είναι πιο εναλλακτικός, ίσως ένα κόσμημα με χρωματιστούς λίθους να είναι αυτό που του ταιριάζει.

Δες τα κοσμήματα που ήδη έχει

Αν έχεις πρόσβαση στην κοσμηματοθήκη του ακόμα καλύτερα. Έχει περισσότερα κοσμήματα από χρυσό, λευκόχρυσο ή ασήμι; Αγαπάει τους πολύτιμους λίθους; Τα κοσμήματα του είναι λίγα και καλά; Έχουν χρώμα; Υπάρχει κάποιο που λείπει από την κοσμηματοθήκη του; Αγαπάει μήπως να φοράει κολιέ, σκουλαρίκια ή κάτι άλλο; Μπορεί πραγματικά μια κοσμηματοθήκη να είναι εξαιρετική πηγή έμπνευσης.

Βάλε στο παιχνίδι το επάγγελμα και τα χόμπι

Αυτό για να δεις ποιο κόσμημα θα ήταν αυτό που θα τον βόλευε στην καθημερινότητα του. Για παράδειγμα ένα ζευγάρι διακριτικά σκουλαρίκια με διαμάντι ή μαργαριτάρι είναι ένα κόσμημα που ταιριάζει σε μια γυναίκα σχεδόν σε όλους τους χώρους και σε κάθε περίσταση.

Τι κόσμημα να πάρεις και σε ποιον;

Και τώρα που είδαμε κάποια βασικά πράγματα θα σου δώσουμε μερικές ακόμα ιδέες.

Διαμαντένια κοσμήματα

Ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου τα διαμάντια είναι μια δημοφιλής επιλογή. Είναι άλλωστε είναι οι λίθοι που συμβολίζουν τη βαθιά αγάπη και τη δέσμευση. Ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι, κολιέ ή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια είναι ιδανικό δώρο για μια γυναίκα. Για παράδειγμα, ένα διαμαντένιο βραχιόλι ή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια είναι ένα όμορφο δώρο για τη μητέρα σου ή και την κόρη σου.

Κολιέ με πολύτιμους λίθους

Είναι ευέλικτη επιλογή καθώς υπάρχει πληθώρα σχεδίων για να διαλέξεις. Από πιο μίνιμαλ κολιέ με μία πέτρα μέχρι κολιέ με πολύχρωμες πέτρες και πολύπλοκα σχέδια. Θα λέγαμε ότι είναι από τις πιο ασφαλείς επιλογές δώρου γιατί μπορούν να φορεθούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας και σχεδόν από οποιονδήποτε.

Μαργαριτάρια

Τα μαργαριτάρια είτε σε κολιέ, είτε σε σκουλαρίκια, είτε ακόμα και σε δαχτυλίδι είναι μια κομψή και διαχρονική επιλογή. Ταιριάζουν σχεδόν σε όλες. Ένα tip που έχουμε να σου δώσουμε όσον αφορά τα μαργαριτάρια είναι να διαλέξεις ανάλογα με την ηλικία. Όσο πιο μικρή σε ηλικία θα είναι η παραλήπτης του δώρου, τόσο πιο απλό να είναι το κολιέ ή πιο μικρά σε μέγεθος τα σκουλαρίκια. Ανεβαίνοντας ηλικιακά μπορείς να επιλέξεις ένα πιο πλούσιο σε μαργαριτάρια κόσμημα όπως ένα κολιέ με 2 ή 3 σειρές μαργαριταριών.

Δαχτυλίδια με πολύτιμους λίθους

Τα δαχτυλίδια είναι επί το πλείστον δώρο που συμβολίζει κάτι πιο προσωπικό και ρομαντικό. Γι΄ αυτό και συνήθως οι προτάσεις γάμου γίνονται με ένα δαχτυλίδι. Επίσης είναι σύνηθες δώρο σε μια επέτειο και σίγουρα είναι εξαιρετικό δώρο για τα Χριστούγεννα. Για παράδειγμα, μπορείς να κάνεις δώρο ένα πιο μίνιμαλ δαχτυλίδι στην κόρη σου ή ένα σε πιο ρετρό στυλ στη μητέρα σου.

Βραχιόλια

Τα βραχιόλια είναι επίσης μια καλή επιλογή για όλους στην λίστα σου. Μπορείς να δωρίσεις ένα απλό χρυσό βραχιόλι στη μητέρα σου όσο και στα παιδιά σου. Μάλιστα είναι ένα όμορφο δώρο και για πιο μικρά παιδιά, μιας και υπάρχουν πολλά σχέδια τόσο για κορίτσια όσο και για αγόρια. Είναι μάλιστα ένα δώρο που σίγουρα θα κρατήσει μια ζωή.

 

Σκουλαρίκια

Εδώ δεν έχουμε να πούμε πολλά. Θα πούμε μόνο ότι υπάρχουν σκουλαρίκια για όλα τα στυλ και γούστα και για όλες τις τσέπες. Είναι υπέροχο δώρο για κάθε ηλικία, ακόμη και για μικρότερα κορίτσια.

Αυτές είναι μερικές μόνο επιλογές με βάση το στυλ, την ηλικία αλλά και ποιος είναι ο παραλήπτης. Σαφώς υπάρχουν κι άλλες πολλές επιλογές που σίγουρα θα βρεις αυτή που ταιριάζει στα μέτρα σου.

Το ιδανικό κόσμημα για τα Χριστούγεννα

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε ώστε να βρεις το ιδανικό κόσμημα για τα Χριστούγεννα. Έχε στο μυαλό σου τον παραλήπτη του δώρου και το τι χρήματα θέλεις να διαθέσεις και σίγουρα θα γίνουν τα πράγματα πιο εύκολα.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως μην αγχωθείς αν δεν βρήκες κάτι όπως το είχες στο μυαλό σου ή αν πιστεύεις ότι θα έπρεπε το δώρο σου να είναι μεγαλύτερης αξίας. Και αυτό στο λέμε γιατί είναι κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει. Να θυμάσαι ότι το πραγματικό νόημα των Χριστουγεννιάτικων δώρων αλλά-και των δώρων γενικότερα-είναι η αγάπη που τα περιβάλει και αυτό είναι που μετράει.

Σου ευχόμαστε από καρδιάς καλές γιορτές και αν χρειάζεσαι βοήθεια στο να επιλέξεις το κατάλληλο κόσμημα για τα Χριστούγεννα μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας. Θα φροντίσουμε να βρούμε το πιο όμορφο δώρο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και το budget σου. Μπορείς να δεις και τη συλλογή μας εδώ.

 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν:

Οδηγός πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων για επετείους

Οι 5 Πιο Δημοφιλείς Πολύτιμοι Λίθοι | Ποιον Να Επιλέξεις;

Έλα να γνωριστούμε καλύτερα! Ακολούθησε μας σε Instagram και Facebook 

Back to top button