ΑγροτικάΦάρσαλα

Κοινότητα Κατωχωρίου – Σταυρού: ‘’Κραυγή αγωνίας για τη χαλαζόπτωση Ιουνίου 2019″

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη, πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέτζο και βουλευτές της κυβέρνησης του νόμου σχετικά με την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την αποζημίωση των παραγωγών μετά τις καταστροφές που υπέστησαν από τις θεομηνίες του περασμένου Ιουνίου, απέστειλαν οι κοινότητες Κατωχωρίου & Σταυρού Φαρσάλων.

Τονίζουν στην επιστολή «την αναγκαιότητα άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα διάσωσης της παραγωγής εντός της καλλιεργητικής περιόδου και η συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητάς τους».

Αναλυτικά η επιστολή:

Δευτέρα 4/5/2020

Κύριε υπουργέ, κύριε πρόεδρε, κύριοι βουλευτές.

“Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε το απόγευμα της Κυριακής 16/06/2019 τα δυτικά της επαρχίας Φαρσάλων και πιο συγκεκριμένα τα χωριά Κατωχώρι, Σταυρός, Άγιος Γεώργιος προξενώντας μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες που φθάνουν σε πολλές περιπτώσεις στο 100% της αναμενόμενης παραγωγής.

Δεδομένου ότι δεν έχουμε καμία ενημέρωση σχεδόν ένα(1) χρόνο μετά για το ζήτημα αυτό μέχρι σήμερα, θα θέλαμε να μεταφέρουμε την ανησυχία και την αγωνία των παραγωγών βάμβακος, βιομηχανικής τομάτας, καλαμποκιού και σιταριού, τονίζοντας την αναγκαιότητα άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα διάσωσης της παραγωγής εντός της καλλιεργητικής περιόδου και η συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητάς τους.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τον αγροτικό κόσμο παρακαλούμε για τις ενέργειες σας έτσι ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες των περιοχών μας για την απώλεια του εισοδήματος τους, στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα καθώς πολλοί εξ αυτών δεν έχουν άλλες πηγές εισοδήματος για να καλύψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες, κάνοντας το ζήτημα να ανάγεται σε θέμα επιβίωσης”.

Με εκτίμηση κοινότητες Κατωχωρίου & Σταυρού Φαρσάλων

Back to top button