Front PageΓενικές ΕιδήσειςΤοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Βασίλης Βασιλόπουλος: “Ενημέρωση εδώ και τώρα απ’ τους υπεύθυνους για το που διατέθηκαν τα χρήματα του Ιανου”

Ενημέρωση εδώ και τώρα απ’ τους υπεύθυνους για το που διατέθηκαν τα χρήματα του Ιανου ζητά με επιστολή του ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κατωχωρίου κ. Βασίλης Βασιλόπουλος.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Βασίλη Βασίλοπουλου:

“Τον Σεπτέμβριο του 2020 ζήσαμε το για κάποιους, γεγονός της χιλιετίας του Ιανού. Ωστόσο σήμερα ακόμα παλεύουμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Όλα αυτά τα χρόνια με προτάσεις, διαμαρτυρίες και έγγραφα προσπαθήσαμε να προασπίσουμε τις ζωές, τα νοικοκυριά,το ζωικό και αγροτικό κεφάλαιο των ανθρώπων της επαρχίας Φαρσάλων απ’ άκρη σ’ άκρη, βρίσκοντας όμως μόνο τοίχους και αδιαφορία.

Επιτακτικά ζητούσαμε την διάνοιξη ποταμών, την ενίσχυση αναχωμάτων, την επισκευή φραγμάτων, την θωράκιση των χωριών και της πόλης, με μόνο γνώμονα να μην ξανά εκτυλιχθεί μπροστά μας η καταστροφή του Ιανου.

Αντ’ αυτού, ένα χρόνο κιόλας μετά, τα χωριά του πρώην Δήμου Ενιππέα, τα Φάρσαλα αλλά και χωριά του ορεινού όγκου ήρθαν στην ίδια τραγική κατάσταση με την κακοκαιρία του Διομήδη, χάνοντας και πάλι μέσα στα λασπόνερα όνειρα, δουλειά και κόπους μιας ζωής.

Ύστερα απο τα τέσσερα χρόνια που διατελώ πρόεδρος της κοινότητας Κατωχωρίου και βιώνοντας τρία πλημμυρικά φαινόμενα, αυτά του Ιανου, Διομήδη και Daniel, με τις δυο εξ αυτών κακοκαιρίες να είναι πέρα απο καταστροφικές αλλα και φονικές για τους πολίτες του τόπου, έχουμε τώρα λοιπόν το δικαίωμα να ρωτήσουμε και να μάθουμε τα εξής:

Ποιοι υπεύθυνοι μας οδηγούν προς τον θάνατο, ασυντόνιστα ακόμη και στη διάσωση; Πού διοχετεύτηκαν τα χρήματα από τις προηγούμενες δυο πλημμύρες; Ποια είναι τα έργα τα οποία ολοκληρώθηκαν για να μην έχουμε τη σημερινή κατάληξη;

Τέλος προτείνω την επίσημη ενημέρωση όλων των δημοτών από όλους τους αρμόδιους φορείς, ούτως ώστε να μην υπάρχουν σκιές γύρω απ’ τα παραπάνω ζητήματα. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα, ίσως ο τόπος μας επιτέλους ευημερήσει. Οψόμεθα!”

Βασίλειος Βασιλόπουλος – Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κατωχωρίου

Back to top button