Front PageΓενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Αποκαθιστά ζημιές από τον «Ιανό» στην οδό Βόλου και στον Άγιο Αντώνιο ο δήμος Φαρσάλων

Στην υπογραφή δύο συμβάσεων έργων για την αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία στην οδό Βόλου αλλά και στον Άγιο Αντώνιο προχώρησε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

Το πρώτο έργο αφορά στην αποκατάσταση τοιχείων στην οδό Βόλου, προϋπολογισμού 12.207,07 πλέον ΦΠΑ για την αντιπλημμυρική προστασία επί των οδών Βόλου και Ομήρου.

Το δεύτερο έργο προβλέπει την αποκατάσταση – τσιμεντόστρωση αγροτικής οδού και επέκταση στοιχείου αντιστήριξης πρανών στην Τοπική Κοινότητα του Αγίου Αντωνίου, προϋπολογισμού 33.693,32  ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.

Το  υπάρχον τεχνικό έργο στον εν λόγω αγροτικό δρόμο της Τ.Κ Αγίου Αντωνίου εξυπηρετεί την ασφαλή πρόσβαση βαρέων αγροτικών μηχανημάτων προς τις καλλιεργούμενες εκτάσεις της τοπικής κοινότητας. Αποτελείται από τοιχείο αντιστήριξης, ενωμένο με την τσιμεντόστρωση (ράμπα διέλευσης) του ρέματος. Μετά από την θεομηνία «Ιανός» έχει δημιουργηθεί πρόβλημα έντονης σπηλαίωσης στη βάση του τοιχείου στον πυθμένα του ρέματος και σε όλο το μήκος αυτής.

Ως εκ τούτου, θα γίνουν όλες εκείνες οι παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες ώστε η διέλευση των οχημάτων να γίνεται ξανά με ασφάλεια.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Υπογράψαμε τις συβάσεις δύο έργων που αφορούν καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα τον περασμένο Σεπτέμβριο στην περιοχή μας. Πρόκειται για παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης, αλλά και οδικής ασφάλειας. Συνεχίζουμε με σχέδιο και υλοποιούμε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που χρειάζονται για να επιστρέψει η επαρχία μας στην κανονικότητα».

Και τα δύο έργα βάσει της σύμβασης, θα έχουν ολοκληρωθεί εντός εξήντα ημερών.

Back to top button