Front PageΓενικές ΕιδήσειςΠολιτικά,Φάρσαλα

Όλη η αλήθεια για την πρόσκληση της εκδήλωσης

Πως το προσωπικό πρόβλημα υγείας μιας Φαρσαλινής, έγινε προϊόν “φθηνής” πολιτικής εκμετάλλευσης

Μπορεί μία πρόσκληση εκδήλωσης να προκαλέσει σοβαρό «διπλωματικό» επεισόδιο μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης στο δήμο Φαρσάλων; Κι όμως… έγινε κι αυτό! Δείγμα μίας πρόδηλης απώλειας της αίσθησης του πολιτικού μέτρου, της πραγματικότητας και των δεκάδων προβλημάτων που θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου και αντιπαράθεσης για την επαρχία Φαρσάλων. Όμως ο πειρασμός της «κίτρινης» πολιτικής είναι πολλές φορές ακαταμάχητος…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Ο δήμος Φαρσάλων κλήθηκε μέσω του ΟΠΑΚΠΑ να θέσει υπό την αιγίδα του μία σπουδαία εκδήλωση (η οποία ειρήσθω εν παρόδω έτυχε της θερμής ανταπόκρισης από το Φαρσαλινό κοινό) που θα επιχειρούσε να ενημερώσει τους πολίτες για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα, την πρώιμη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Βασικός ομιλητής θα ήταν ο διακεκριμένος ιατρός – χειρουργός μαστού κ. Αθανάσιος Παλλάτζας, συντονιστής ο Φαρσαλινός μαιευτήρας χειρουργός γυναικολόγος κ. Κωνσταντίνος Λιούπης, ενώ μία ιδιαίτερη – αν όχι σπάνια – διάσταση στην εκδήλωση θα έδινε η Φαρσαλινή κ. Μαργαρίτα Γκότη η οποία δε θα μιλούσε ως πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων της Ν.Δ. που είναι, αλλά ως μία γυναίκα που έδωσε τη μάχη με τον καρκίνο. Μία γυναίκα που αποφάσισε να σπάσει κάθε ταμπού και να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημά με το οποίο ήρθε αντιμέτωπη, να ενημερώσει το κοινό και να ενθαρρύνει την πρόληψη.

Κατά πληροφορίες του «Πρώτου Τύπου» ιδιώτης δημιουργός της μακέτας της πρόσκλησης ενημερώθηκε για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και προφανώς έχοντας – ως Φαρσαλινός – γνώση της πολιτικής ιδιότητας της κ. Γκότη, δημιούργησε τρεις διαφορετικές μακέτες. Τρεις μακέτες που εστάλησαν στα πρόσωπα που αναγράφονταν ως πρωταγωνιστές αυτής της εκδήλωσης.

Ο «Πρώτος Τύπος» επικοινώνησε με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας κι από την έρευνα προέκυψε πως εκ μέρους του διοργανωτή ΟΠΑΚΠΑ, οι μακέτες εστάλησαν στον πρόεδρο κ. Χρήστο Μπασαγιάννη ο οποίος βλέποντας το σφάλμα στη μία εξ’ αυτών, επικοινώνησε άμεσα με τον δημιουργό του εικαστικού και ζήτησε τη διόρθωση. Όπερ και εγένετο. Έτσι, σε όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης δημοσιεύθηκε η μία και μοναδική, επίσημη πρόσκληση, όπως εστάλη από τον Οργανισμό του δήμου Φαρσάλων.

Εντωμεταξύ όμως, προφανώς εκ παραδρομής, δύο από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση που έγιναν αποδέκτες της λανθασμένης μακέτας, την ανάρτησαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο facebook. Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό, η παρανόηση διορθώθηκε, όμως οι λίγες ώρες που διήρκεσε ήταν αρκετές για να ξεσπάσουν μία πολιτική… θύελλα!

Από την αντιπολίτευση στο δήμο Φαρσάλων θεώρησαν την παρανόηση δύο ιδιωτών ως ευκαιρία να επιτεθούν στη νεόκοπη δημοτική αρχή. Και το έκαναν με τον πλέον σκληρό τρόπο, με τον απερχόμενο δήμαρχο μάλιστα κ. Άρη Καραχάλιο, να χρησιμοποιεί βαρύτατες

εκφράσεις (όλες οι ανακοινώσεις φιλοξενούνται στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας μας) που δύσκολα θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν από το πολιτικό «μέγεθος» της συγκεκριμένης ιστορίας.

Έλλειψη έγκυρης ενημέρωσης ενός πρώην δημάρχου ή ένα ακόμη πολιτικό ολίσθημα εξαιτίας ενός οδυνηρού γι αυτόν αποτελέσματος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές; Ιδού η απορία. Ότι και να προκάλεσε αυτή την εκτός ορίων αντίδραση της αντιπολίτευσης δεν δικαιολογείται. Και δεν δικαιολογείται όταν η επαρχία Φαρσάλων αντιμετωπίζει σωρεία σοβαρότατων προβλημάτων ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της. Προφανώς και οι πολίτες ζητούν διάλογο, πρωτοβουλίες και αντιπολίτευση για τα προβλήματά τους και όχι φθηνή πολιτική εκμετάλλευση ανύπαρκτων θεμάτων.

Υ.Γ. Το πλέον τραγικό της ιστορίας όμως, είναι το γεγονός πως η αντιπολίτευση επιχείρησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη συγκυρία με μία γυναίκα που τυγχάνει να είναι αξιωματούχος κόμματος, αγνοώντας όμως – ακούσια ή εκούσια άραγε; – ότι η παρουσία της στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα αποτελούσε μία – ξεκάθαρα προσωπικού χαρακτήρα – συγκλονιστική ομολογία ζωής. Ας είναι. Κρινόμαστε όλοι καθημερινά για τους πολίτες. Για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Πηγή: “Πρώτος Τύπος” – Έντυπη Έκδοση

Back to top button