Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσειςΦάρσαλα

Ψήφισμα του Δήμου Δομοκού για την επικινδυνότητα της π.Ε.Ο. στο ύψος του Νέου Μοναστηρίου

Ψήφισμα για τη λήψη μέτρων από τις αρμόδιες αρχές ώστε να αποφευχθούν περιστατικά όπως αυτό της περασμένης Παρασκευής με την παράσυρση γυναίκας από αυτοκίνητο στο Νέο Μοναστήρι εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού στην τελευταία συνεδρίασή του.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

«Το ατύχημα που προκλήθηκε, την Παρασκευή 9 Αυγούστου και ώρα 13:40’ με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό 55χρονης κατοίκου της Τοπικής Κοινότητας Νέου Μοναστηρίου Δομοκού, από διερχόμενο αυτοκίνητο, επιβεβαίωσε και ενέτεινε τους φόβους των κατοίκων της κοινότητας για σοβαρά τροχαία ατυχήματα στην επαρχιακή οδό που διέρχεται εντός του οικισμού.

Η ύπαρξη διοδίων έχει εκτρέψει την κίνηση μεγάλου αριθμού οχημάτων από την Ε-65 και την ΠΑΘΕ στην Παλαιά Επαρχιακή Οδό Λαμίας – Λάρισας, η οποία, πλέον, αποτελεί την προτίμηση πολλών οδηγών όλων των τύπων οχημάτων, ακόμη και βαρέων οχημάτων διεθνών μεταφορών, αποτελώντας διαρκή κίνδυνο για την ασφάλεια των κατοίκων της κοινότητας.

Τα θεσμοθετημένα όρια ταχύτητας των 50 χιλ./ώρα έχουν αποδεδειγμένα οδηγήσει σε πολλά τροχαία ατυχήματα, καθώς η ακινητοποίηση οχήματος, και δη βαρέου τύπου, είναι αδύνατη στο ξαφνικό γεγονός διέλευσης ενός πεζού από το οδόστρωμα.

Επίσης, η περίοδος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων επιβάλλει την παρουσία μεγάλων οχημάτων στους δρόμους, τα οποία κινούνται με πολύ μεγάλες ταχύτητες, μετατρέποντας τους ήσυχους επαρχιακούς δρόμους σε καρμανιόλα.

Συνεπεία των ανωτέρω το Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού αποφασίζει την έκδοση ψηφίσματος ως κατωτέρω:

1. Καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες για άμεσες ενέργειες σχετικά με την εφαρμογή των κείμενων διατάξεων που αφορούν την τήρηση των ορίων ταχύτητας, τη συντήρηση του οδοστρώματος και των γενικότερων κανόνων ασφαλείας για την προστασία των κατοίκων της περιοχής και της περιουσίας τους.

2. Αποστέλλει το παρόν ψήφισμα για σχετικές ενέργειες στο αστυνομικό Τμήμα Δομοκού και στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και στα ΜΜΕ.

3. Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο Δομοκού για κάθε σχετική ενέργεια.»

Back to top button