Γενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Ψήφισμα συμπάραστασης του Εμπορικού Συλλόγου στους Πλημμυριοπαθείς

Αναλυτικά το ψήφισμα

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους πλημμυροπαθείς της περιοχής.

Μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες, μετρούμε ανυπολόγιστες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες, αποθήκες με αγροτικά προϊόντα, ζωοτροφές, εργαλεία και μηχανολογικό εξοπλισμό, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση, την Περιφέρεια, το Δήμο να πάρουν μέτρα για την αντιμετώπιση των ουσιαστικών προβλημάτων, αλλά και την αποκατάσταση όλων των ζημιών, για να μπορέσουν οι κάτοικοι, οι κτηνοτρόφοι, οι αγρότες και οι επαγγελματίες της περιοχής να δώσουν τον αγώνα της επιβίωσης.

ΖΗΤΟΥΜΕ• Να δοθεί ΑΜΕΣΑ έκτακτο επίδομα από την κυβέρνηση για τους πληγέντες ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες επιβίωσης.

• H άμεση αποζημίωση στο 100% των πλημμυρισμένων καλλιεργήσιμων εκτάσεων των αγροτών, κτηνοτρόφων και άλλων παραγωγών που έχουν υποστεί καταστροφή στην παραγωγή, τις αποθήκες, τα εργαλεία και τον μηχανολογικό εξοπλισμό, στα ζώα, τις ζωοτροφές κλπ.

• Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο 100% οι καταστροφές που υπάρχουν σε σπίτια (οικοσυσκευές και λοιπό οικιακό εξοπλισμό), μαγαζιά, επιχειρήσεις.

• Να υπάρξει άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους.

• Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΕΦΚΑ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες.

• Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και τον ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες.

Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού και τηλεφώνου σε οικογένειες που έχουν χρέη.

Ο Εμπορικός Επιχειρηματικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων θα βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρηματιών και των αγροτών ώστε να βρεθούν λύσεις για την άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας της περιοχής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων.

Back to top button