Γενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Συνδικάτο Οικοδόμων Φαρσάλων: Σύσκεψη για συζήτηση και συντονισμό

Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Φαρσάλων αναφέρονται τα εξής:

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων στα Σωματεία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΙΚΑ στον Εμπορικό Σύλλογο Φαρσάλων και το Σωματείο Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας ν. Λάρισας έγινε σύσκεψη με στόχο να συμβάλει στον κοινό βηματισμό των σωματείων, την οργάνωση και τον αγώνα για το επόμενο διάστημα. Έγινε ένα σημαντικό βήμα κοινής δράσης, χωρίς να είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα, αλλά με εμπιστοσύνη ο ένας τον άλλο στον δρόμο του αγώνα. Από την διοίκηση του Συνδικάτου μίλησε ο πρόεδρος Αποστόλης Αναγνώστου. Παρέμβαση για τα ζητήματα της υγείας έκανε ο Γιώργος Μπρισίμης εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας ν. Λάρισας και μέλος του Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ

Ο Αποστόλης Αναγνώστου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε εισηγητικά στη νέα καμπή που βιώνει ο καθένας στην ζωή του ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων της αντιλαϊκής πολιτικής διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει την κατάσταση με την πανδημία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας ενώ αντίθετα δύο χρόνια τώρα, έχουνε κουράσει το λαό μας με την «ατομική ευθύνη» με την οποία προσπαθούν να ρίξουν το κόστος της αντιμετώπισης της πανδημίας στις πλάτες των εργαζομένων. Επίσης αναφέρθηκε στον αγώνα διεκδίκησης που είχαν τα προαναφερόμενα σωματεία για την πλήρη λειτουργία του Μικροβιολογικού εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων. Είναι σημαντικό αποτέλεσμα των διεκδικήσεων ότι σήμερα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί πλήρες με ελάχιστες ελλείψεις, την ίδια ώρα που για χρόνια κυριαρχεί η εγκατάλειψή του από τους υπεύθυνους των κυβερνήσεων αλλά και της δημοτικής αρχής .

Η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα ενώ ταυτόχρονα στο στόχαστρο της αντιλαϊκής πολιτικής βρίσκονται και οι αγρότες του Δήμου μας αλλά και όλης της Ελλάδας. Με την πολιτική της ΝΔ και διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων υπηρετήθηκαν τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των επιχειρηματικών ομίλων και ικανοποιήθηκαν οι κατευθύνσεις της ΚΑΠ και της ΕΕ. Με την πολιτική αυτή οι αγρότες έχουν απέναντί τους τους βιομήχανους ,και τους μεγαλέμπορους να κυριαρχούν και να διαμορφώνουν όπως θέλουν τις τιμές στα προϊόντα , με κριτήριο μόνον το κέρδος τους, και πολλές φορές αρπάζουν την παραγωγή σε τιμές κάτω του κόστους. Είμαστε στο πλευρό τους γιατί βράζουμε στο ίδιο καζάνι.

Η Ιστορική πείρα παλιά και πρόσφατη έχει αποδείξει πως ο λαός μπορεί να τραβήξει τον δικό του δρόμο γιατί μόνο αυτός μπορεί να σώσει τον «εαυτό» του. Η λύση βρίσκεται στα χέρια μας . Το 2022, μπορούμε και απαιτούμε να έχουμε σύγχρονους όρους ζωής, εργασίας που να συμβαδίζουν με τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και η επιστήμη σήμερα.

Διεκδικούμε:

Ø Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων και των υπόλοιπων Κέντρων Υγείας του νομού με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού.

Ø Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να οργανωθεί τώρα πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Να βοηθήσουμε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας να καταλάβουν την ανάγκη με υπομονή και κατανόηση παραμερίζοντας τα μπερδέματα που η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης ενίσχυσε και δημιούργησε!

Ø Άμεσα μέτρα και έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές, με επαρκή χρηματοδότηση, μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

Ø Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

Ø Μείωση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες, κατώτερες εγγυημένες τιμές, αποζημιώσεις 100% από φυσικές καταστροφές

Ø Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις

Ø Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης

Ø Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Ø Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά

Ø Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά

Ø Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών

Ø Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Οχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού

Ø Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας. Κατάργηση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης

Ø Να παρθούν τώρα μέτρα για τα σχολεία των παιδιών μας! Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες. Δωρεάν τεστ και μάσκες στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Να καταργηθεί τώρα το απαράδεκτο 50%+1.

Το πόσο «ρεαλιστικά» είναι τα αιτήματά μας το κρίνουν οι ανάγκες μας και τίποτα άλλο! Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την συζήτηση που ακολούθησε.

Ο προγραμματισμός μας για το επόμενο διάστημα είναι:

1. Να σταθεροποιούμε την κοινή δράση μας με συσκέψεις συντονισμού ανάλογα με τις εξελίξεις.

2. Να δηλώσουμε με κάθε τρόπο και από κοινού στην στήριξή μας στις αγροτικές κινητοποιήσεις και στο μπλόκο της Νίκαιας.

3. Νέο ραντεβού των σωματείων για την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου με θέμα την οργάνωση συλλαλητηρίου στα Φάρσαλα με τις παραπάνω διεκδικήσεις το Σάββατο στις 26 Φλεβάρη!

Back to top button