Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσεις

Χαρδαλιάς: Fake news η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12 και το όριο ηλικίας

Διευκρινίσεις για τις συστάσεις περί αποφυγής κυκλοφορίας των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών και αποφυγής κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για fake news, λέγοντας ότι δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών, ούτε για την κυκλοφορία από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί.

Σημείωσε ότι πρόκειται απλά για συστάσεις και δεν συνδέονται με επιβολή προστίμων.

«Θα αξιολογείται καθημερινά η άρση των μέτρων»

Ο υφυπουργός σχολίασε και την δεύτερη φάση της πανδημίας του κοροναϊού, με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, στην οποία εισήλθε η Ελλάδα τη Δευτέρα.

“Σήμερα αφήσαμε πίσω μας 42 μέρες πρωτόγνωρης προσπάθειας. Η νέα φάση έχει νέες προκλήσεις. Η νέα διαδικασία θα αξιολογείται καθημερινά. Ο ιός είναι ακόμη εδώ. Δεν έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο.Θα έχουμε και νέα κρούσματα και νέες απώλειες”, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο που χαράξαμε μέχρι τώρα. Μπήκαμε σε νέο στάδιο, κάναμε το επόμενο βήμα, αλλά ο πόλεμος δεν έχει κριθεί ακόμη», ανέφερε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε για άλλη μία φορά τους «χρυσούς» κανόνες του πλυσίματος των χεριών, της αποφυγής αγγίγματος του προσώπου, της τήρησης αποστάσεων και της χρήσης μάσκας.

Πηγή

Back to top button