Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσεις

Χαρδαλιάς:”Υποδειγματική η συμπεριφορά των Ρομά – Τέσσερα νέα κρούσματα στον οικισμό”

“Περνάμε από τη φάση της υπομονής στη φάση της επιμονής και της συνέπειας” είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ανακοινώσεις για την εξέλιξη του κορονοϊού έκανε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων στη Νέα Σμύρνη Λάρισας ήταν υποδειγματική με ευθυγράμμιση με τα μέτρα περιορισμού, ενώ προειδοποίησε πως δεν πρέπει να “χαλαρώσει” η συμπεριφορά των πολιτών.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς: “Τα δεδομένα σταθμίζονται σε βάση 12ωρου. ο βαθμός επιφυλακής είναι υψηλός. Στο σύνολο των 333 τεστ είχαμε 4 θετικά κρούσματα, άρα έχουμε συνολικά 25 θετικά κρούσματα για τη Λάρισα. Θέλω να ευχαριστήσω τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των οικισμών που μπήκαν σε καραντίνα γιατί τηρούνται σε συντριπτικό βαθμό τα μέτρα. 15 που νοσούν μεταφέρθηκαν σε κάντρο αποκατάστασης ενώ τα τεστ θα επεκταθούν και σε όμορους οικισμούς.

Συνεχίζονται όλοι οι έλεγχοι σε αεροδρόμια και χώρους εισόδου. Σε όσους ήρθαν χθες έγιναν έλεγχοι και είχαμε μόνο ένα κρούσμα.

Μειώνεται ο αριθμός όσων είναι σε καραντίνα από το εξωτερικό και ελέγχονται συνέχεια. Περνάμε από τη φάση της υπομονής στη φάση της επιμονής και της συνέπειας.

Προχωράμε στην αύξηση του αριθμού των υπαίθριων αγορών που θα λειτουργούν παράλληλα ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο του συγχρωτισμού.

Οι λαϊκές στην Αττική γίνονται από 111, 222, από τη Δευτέρα. Λόγω ελέγχων ανεστάλη η λειτουργία τεσσάρων αγορών”.

“Το να περπατήσουμε για μισή ώρα είναι θεμιτό.

Το να πηγαίνουμε με τα οχήματά μας για άσκηση σε άλλες περιοχές είναι αθέμιτο.

Για τη Μεγάλη Εβδομάδα, όσοι πιστεύουμε, πρέπει να ακούσουμε την Ιερά Σύνοδο και την Πολιτεία και να προσευχηθούμε σπίτια μας”, κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Πηγή:news247.gr

Back to top button