ΕιδήσειςΠολιτικά

Τ. Τσιαπλές: Η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εκφράζει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις που μπήκαν μπροστά στους αγώνες

«Η εκλογική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εκφράζει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη και στήριξη σε αυτές τις αγωνιστικές δυνάμεις που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν μπροστά σε όλους τους μεγάλους αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας», σημειώνει σε δήλωση του ο υποψήφιος περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Τάσος Τσιαπλές, τονίζοντας επιπλέον ότι «την Κυριακή 15 Οκτώβρη το συμφέρον του εργαζόμενου λαού είναι να καταψηφίσει τους διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής, ψηφίζοντας λευκό ή άκυρο».

Αναλυτικά η δήλωση: «Ευχαριστούμε τους χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου, που ξεπέρασαν τα εκβιαστικά διλήμματα, τις ψεύτικες υποσχέσεις, και ενίσχυσαν την “Λαϊκή Συσπείρωση”, η οποία έφτασε τις 48.122 ψήφους (+ 19.000 από το 2019) και σε εκλογικό ποσοστό 12,8%, (από 6,99% που είχε το 2019). Ιδιαίτερα ευχαριστούμε εκείνους που για πρώτη φορά έκαναν αυτό το βήμα.

Η εκλογική ενίσχυση της ”Λαϊκής Συσπείρωσης”, εκφράζει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη και στήριξη σε αυτές τις αγωνιστικές δυνάμεις που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν μπροστά σε όλους τους μεγάλους αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας, τις δυνάμεις που αξιοποίησαν την θέση τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να βάζουν εμπόδια στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής για να προβάλουν και να αναδεικνύουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Η ενίσχυση της ”Λαϊκής Συσπείρωσης” δυναμώνει τον αγώνα που έχει ήδη ξεκινήσει για να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και προστασίας των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες, για να μπορέσουν να παραμείνουν στον τόπο τους, για πραγματική προστασία του λαού από φυσικά φαινόμενα και καταστροφές.

Τα χαμόγελα της ΝΔ για την επικράτηση Αγοραστού στο πρώτο γύρο δεν μπορούν να κρύψουν ότι και στη Θεσσαλία δυναμώνει ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που εκφράζεται με την ενίσχυση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στη Περιφέρεια αλλά και σε μεγάλους δήμους της περιοχής, την συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Στο δεύτερο γύρο καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής όσους στήριξαν και ενίσχυσαν την «Λαϊκή Συσπείρωση» να πάνε στη κάλπη με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής. Την καταδίκη δηλαδή τόσο του εκλεκτού περιφερειάρχη της ΝΔ κ. Αγοραστού όσο και του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρέτα που διεκδικεί το ρόλο του συνεχιστή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Από κοινού συμφωνούν μεταξύ άλλων:
– Στην λεγόμενη ”πράσινη ανάπτυξη” που σημαίνει πράσινα χαράτσια, φωτοβολταϊκά στα χωράφια, αιολικά στα βουνά και LNG στο Παγασητικό.
– Στο να δίνονται μέσω ΕΣΠΑ, Ταμείου Ανάκαμψης εκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους την ώρα που δεν δίνεται σεντ για έργα προστασίας του λαού.
– Στη μετατροπή της περιοχής σε Αμερικανο- ΝΑΤΟικό ορμητήριο με ότι κινδύνους αυτό σημαίνει για τους λαούς της περιοχής.

Είναι συνυπεύθυνοι για αντιλαϊκές αποφάσεις που ο ένας έφερνε για ψηφοφορία και ό άλλος ανέχονταν ή σφύριζε αδιάφορα. Έτσι ψηφίστηκαν την προηγούμενη τετραετία στο περιφερειακό συμβούλιο προϋπολογισμοί, τεχνικά προγράμματα , στα οποία απουσίαζαν έργα προστασίας του λαού, το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Θεσσαλίας 2021 -2025 . Έχουν από κοινού ευθύνες για την πολιτική που έπνιξε την Θεσσαλία στις λάσπες.

Γι’ αυτό την Κυριακή 15 Οκτώβρη το συμφέρον του εργαζόμενου λαού είναι να καταψηφίσει τους διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής, ψηφίζοντας λευκό ή άκυρο.

Μπροστά στην προδιαγεγραμμένη κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα μέτωπα από την κυβέρνηση, με τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων, των εκλεκτών τους στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, μπαίνουμε μπροστά για τη οργάνωση της πάλης του λαού, για να μπει τέλος στη βαρβαρότητα και να μπορέσει ο λαός να ζήσει όπως του αξίζει».

Back to top button