Γενικές ΕιδήσειςΓενικές ΕιδήσειςΕιδήσειςΦάρσαλα

Τώρα απαιτείται ψυχραιμία και ορθή αντιμετώπιση από όλους μας

Τώρα είναι που πρέπει να επικρατήσει η λογική και η ψυχραιμία από όλες τις πλευρές και η σωστή οργάνωση σε όλους τους τομείς τις δομές και τους αρμόδιους με στόχο την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση ενός φαινομένου που ήρθε δίπλα από την πόρτα μας.

Δοκιμάζεται η Λάρισα και ο Νομός

Η πόλη της Λάρισας και κατ επέκταση όλος ο Νομός δοκιμάζεται μετά την έξαρση κρουσμάτων στον οικισμό Ρομά στην Νέα Σμύρνη.

Μετά από 30 δείγματα επιβεβαιώθηκαν 20 κρούσματα θετικά στον ιό.

Η περιοχή μπήκε άμεσα σε καραντίνα και έχουν τεθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται.

Επίσκεψη Τσιόδρα – Χαρδαλιά, κλειστές οι λαϊκές, δείγματα από Φάρσαλα, Τύρναβο, Σοφάδες άμεσα

Οι κ.κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς επισκέφθηκαν σήμερα την Λάρισα όπου συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και αρκετούς Αυτοδιοικητικούς, ενώ επισκέφθηκαν και την περιοχή της Νέας Σμύρνης όπου συνομίλησαν με τον πρόεδρο των Ρομά κ. Νίκο Παϊτέρη και αρκετούς κατοίκους.

Οι λαϊκές αγορές της Θεσσαλίας θα μείνουν κλειστές για 14 ημέρες, ενώ όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς από αύριο θα γίνουν προληπτικοί έλεγχοι σε τρεις ακόμα δήμους: Τυρναβο, Φάρσαλα και Σοφάδες, ενώ κλείνει δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο, καθώς βρέθηκε ότι υπάρχει σύνδεση με τον οικισμό των Ρομά.

Ο καταυλισμός των Ρομά αλλά και όλες οι περιοχές που χαρακτηρίζονται «κλειστοί» πληθυσμοί (όπως π.χ. τα κέντρα φύλαξης των προσφύγων και μεταναστών) έχουν μπει στο μικροσκόπιο καθώς υπάρχει φόβος μεγάλης διασποράς τη νόσου που θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρους νομούς.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς εκτός οικισμού θα οδηγηθούν οι 20 θετικοί στον ιό οι οποίοι θα μπουν σε αυστηρή καραντίνα, ενώ θα οδηγηθούν σε ξενοδοχεία οι ευπαθείς ομάδες για προληπτικούς λόγους. Επιπλέον ενισχύονται οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και οι δομές Υγείας στη Λάρισα.

Ενώ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι θα συνεχιστεί σε όλους τους οικισμούς Ρομά στην Θεσσαλία η δειγματοληψία ενώ σημείωσε ότι κατά την διάρκεια της ημέρας ελήφθησαν συνολικά 333 δείγματα στον οικισμό των Ρομά στην Λάρισα.

200 εξ αυτών θα εξεταστούν από τον ΕΟΔΥ και τα υπόλοιπα θα εξεταστούν στη Λάρισα.

Επισήμανε ότι αναζητείται ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει άτομα με χρόνιες παθήσεις, ενώ ετοιμάζεται και η ΑΡΩΓΗ για να υποδεχτεί τα 20 πρώτα κρούσματα κορωνοϊού από τον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη.

Και τώρα ψυχραιμία

Το μεγάλο ζήτημα είναι να υπάρξει σωστή συνεργασία πλέον μεταξύ όλων των θεσμών ώστε να γίνουν όλα όσα είναι απαραίτητα ώστε να διαλευκανθεί το τοπίο και να επανέλθει η ηρεμία.

Επικεφαλής όλων αυτών των προσπαθειών είναι φυσικά οι κ.κ. Τσίοδρας και Χαρδαλιάς σε συνεργασίας φυσικά με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και όλους τους Δημάρχους και τους προέδρους Ρομά ανά περιοχή.

Βέβαια απαιτείται και μεγάλη ψυχραιμία από όλους τους πολίτες, συνέχεια υπακοής στους νόμους και τους κανόνες και φυσικά προσοχή, ώστε να περάσει και αυτή η κρίση που έπληξε τον Νομό Λάρισας και την Θεσσαλία.

Τώρα προέχει να βάλουμε όλοι μαζί πλάτη για να εξομαλυνθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η κατάσταση με πρώτο και απαραίτητο στόχο να μην υπάρχουν θύματα.

Οφείλουμε όλοι να μείνουμε σπίτι και να βοηθήσουμε με την στάση μας τους υπεύθυνους να κάνουν τη δουλειά τους.

Όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε μόλις κοπάσει η “καταιγίδα” ο Νο1 στόχος όμως πρέπει να είναι αυτή την στιγμή η προστασία των ανθρώπινων ζωών.

Back to top button