Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσεις

Τσιόδρας: “Στο Άγιο Όρος έμαθα πως η πίστη δεν είναι ρούχα στο μπαλκόνι – Παράδειγμά μου τα παιδιά”

“‘Ένας μοναχός μου είχε πει πως η αρετή δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρέμασαν στο μπαλκόνι. Είναι στάση ζωής” – Το μήνυμα του Σωτήρη Τσιόδρα για τις ημέρες του Πάσχα, τα παιδιά και την εσωτερική πίστη.

Στο θέμα της πίστης και της προσευχής αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ανακοίνωση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.

“Αυτές οι μέρες έχουν βαθύτατο θρησκευτικό χαρακτήρα. Πριν από τριάντα χρόνια είχα πάει στο Άγιο Όρος και κάποιος μοναχός μου είχε πει πως “η αρετή δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρέμασαν στο μπαλκόνι”. Η πίστη είναι εσωτερικό βίωμα, στάση ζωής.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Εκκλησία και τους πιστούς, που αδελφωμένοι ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών για την προστασία της υγείας όλων μας”, είπε για να συνεχίσει:

“Σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις παίρνω το παράδειγμα από τα μικρά παιδιά που έχουν πολύ μεγάλη πίστη σε σχέση με εμάς. Που κι αυτά υπομένουν μαζί μας και ζουν με τις δικές μας εμπάθειες. Ο Νίκος μου έγραψε πως θα με συγχωρήσει ακόμα και αν πάνε στραβά τα πράγματα. Αυτά τα παιδιά, σε αντίθεση με εμάς, ξέρουν να συγχωρούν με θεϊκή απλότητα, μπορούν να μας δώσουν τις πιο χρήσιμες συμβουλές. Καλή Ανάσταση σε όλους”.

“Αύριο, δε θα πάμε στην περιφορά του Επιταφίου. Τα κοιμητήρια θα παραμείνουν κλειστά”, υπενθύμισε άλλωστε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Μεγάλης Πέμπτης.

Σημειώνεται πως με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας αποφασίστηκε η παράταση της ισχύος της ΚΥΑ με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.23093/6-4-2020 (ΦΕΚ Β’1178) αναφορικά με τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, έως και τις 28 Απριλίου 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Back to top button