Γενικές ΕιδήσειςΠολιτιστικάΦάρσαλα

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού του Τοπικού Τμήματος Φαρσάλων τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης

Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης είναι μια Οδηγική και Προσκοπική εορτή προς την Παγκόσμια Φιλία που μας ενώνει. Κάθε χρόνο από το 1926, εορτάζεται στις 22 Φεβρουαρίου, σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Baden Pawel και της Αρχιοδηγού Olave Baden Pawel.

Την ημέρα αυτή οι Οδηγοί όλου του κόσμου συλλογίζονται τις αξίες, τα ιδανικά τους και παίρνουν θέση σε καίρια παγκόσμια ζητήματα με σκοπό να εμπνεύσουν, να ευαισθητοποιήσουν τους νέους όλου του κόσμου αλλά και να αναλάβουν δράση για να μπορέσουν μελλοντικά να κάνουν έναν κόσμο καλύτερο.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης στέλνει το μήνυμα  «Ο κόσμος μας, ένα μέλλον για όλους μας» και αναλύει την επίδραση που επιφέρει η Κλιματική Αλλαγή ως προς την Ισότητα των φύλων προσδοκώντας οι Οδηγοί να γίνουν ηγέτες με περιβαλλοντική συνείδηση.

Οι ομάδες του Τοπικού Τμήματος οδηγισμού Φαρσάλων, Αστέρια (παιδιά ηλικίας 5-7 ετών), Πουλιά (παιδιά ηλικίας 7-11 ετών), Οδηγοί (παιδιά ηλικίας 11-14 ετών) και Μεγάλοι Οδηγοί (παιδιά ηλικίας 14 -17 ετών), το περασμένο Σάββατο, κατανόησαν και εξερεύνησαν περιβαλλοντικά ζητήματα, καλλιέργησαν τη νοοτροπία τους σχετικά με την ισότητα των φύλων και ανέλαβαν δράση έτσι ώστε να αντιληφθούν τι πρέπει να αλλάξει όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος.

Μέσα από το Οδηγικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα οι Οδηγοί προσπαθούν να καλλιεργήσουν ενεργούς πολίτες που θα σέβονται και θα φροντίζουν το περιβάλλον μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του Τοπικού Τμήματος Φαρσάλων και τις συγκεντρώσεις των  ομάδων, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Έφορο του Τοπικού Τμήματος στο τηλ. 697 3810043, στο email: ttfarsalon@seo.gr, και στο Facebook: facebook.com/seottfarsalon.

Back to top button