Γενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Ορισμός Πρεσβευτών της Scientix στο 1ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων

Η φετινή σχολική χρονιά κλείνει με ευχάριστα νέα για το 1ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων.
Μετά την Προϊσταμένη Δώρα Χουλιάρα, δύο ακόμη νηπιαγωγοί, η Χρύσα Μπουγδάνου και η Έλενα Ντανίκα αναδείχτηκαν Scientix Ambassadors για το έτος 2023-2024.

Η απονομή των τίτλων έγινε μετά από συμμετοχή, συστηματική παρακολούθηση και απόλυτη επιτυχία διεκπεραίωσης συγκεκριμένων σεμιναρίων της European Schoolnet Academy της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έγκριση από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.

Η SCIENTIX είναι μία πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία προωθεί και την παγκόσμια συνεργασία μεταξύ δασκάλων STEM, ερευνητών εκπαίδευσης, φορέων χάραξης πολιτικής και άλλων εκπαιδευτικών φορέων για να εμπνεύσει τους μαθητές να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στον τομέα της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών (STEM). Η Scientix γεννήθηκε αρχικά με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από την αρχή συντονιζόταν από το European Schoolnet (EUN). Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δημιουργήθηκε με τη συνένωση, συνεργασία και δραστηριοποίηση των 32 Υπουργείων Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει έδρα τις Βρυξέλλες. Σκοπός της είναι η προώθηση της καινοτομίας στη διδασκαλία και τη μάθηση, καθώς επίσης η ενθάρρυνση της πανευρωπαϊκής συνεργασίας σχολείων και εκπαιδευτικών γύρω από το STEM και άλλες καινοτομίες. Το Scientix λειτουργεί από το 2010 υπό τον συντονισμό του European Schoolnet (EUN), του δικτύου των Υπουργείων Παιδείας και με χρηματοδότηση από τη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να αναδείξουν το νηπιαγωγείο ως έναν προοδευτικό χώρο μάθησης, όπου η επιστήμη και η τεχνολογία διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην προετοιμασία των μικρών μαθητών για τον τεχνολογικά προηγμένο κόσμο του μέλλοντος. Υλοποίησαν πλήθος δραστηριοτήτων, κατά τις οποίες τα νήπια κλήθηκαν να επιλύσουν προβλήματα της καθημερινής ζωής με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο, εμπλέκοντας τα θεματικά πεδία των Φυσικών Επιστημών (Science), της Τεχνολογίας (Technology), της Μηχανικής (Engineering) και των Μαθηματικών (Mathematics).  Συμμετείχαν σε δράσεις και προγράμματα, όπως η καμπάνια της STEM Discovery 2023 και η EU Code Week, ενισχύοντας τη συνεργασία και τη διασύνδεση με άλλες σχολικές μονάδες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.  Το 1ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων ορίστηκε, μάλιστα, Επίσημος Συνεργάτης της STEM Discovery για το 2022 και 2023.

Η αναγνώριση του νηπιαγωγείου ως έναν καινοτόμο χώρο μάθησης, δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου και την αφοσίωσή τους σε έναν στόχο: την ανάπτυξη των παιδιών για ένα μέλλον γεμάτο ευκαιρίες.

Back to top button