ΑγροτικάΑγροτικάΕιδήσειςΦάρσαλα

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Φαρσάλων εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους αγρότες

Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου οικοδόμων Φαρσάλων αναφέρονται τα εξής:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Φαρσάλων  χαιρετίζει και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους αγρότες, στους αγροτικούς συλλόγους και στις ομοσπονδίες που μαχητικά προχωρούν σε μπλόκα και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις στο μπλόκο της  Ν;iκαιας  αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες κατεβαίνουν στους δρόμους μέσα στο κρύο και την παγωνιά, μετά από 2 χρόνια πανδημίας, κάτω από το ασήκωτο βάρος των συνεπειών της ακρίβειας, των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων και της ευρωενωσιακής ΚΑΠ, που συρρικνώνουν το αγροτικό εισόδημα, διώχνουν από τα χωράφια τους τη φτωχή αγροτιά για όφελος των μεγάλων παραγωγών, την ίδια στιγμή που ο λαός μας πληρώνει πανάκριβα τα αγροτικά προϊόντα.

Σήμερα η κατάσταση για τους φτωχούς αγρότες έχει χειροτερέψει.

Από τη μια τα βασικά είδη διατροφής έχουν γίνει απλησίαστα στα σούπερ μάρκετ για όλο τον λαό, οι βιοπαλαιστές αγρότες χρεώνονται ακόμη περισσότερα για να μπορέσουν να παράγουν το προϊόν τους εξαιτίας των τεράστιων ανατιμήσεων στο οικιακό ρεύμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα μετακίνησης. Από την άλλη πληρώνονται ακόμη λιγότερα, πέφτοντας θύματα των «μεσαζόντων» και των καρτέλ που κερδίζουν εκατομμύρια στις πλάτες όλου του λαού.

Κάτω από την συσσωρευμένη πίεση των προβλημάτων οι αγρότες κατεβαίνουν στα μπλόκα δίνοντας αγώνα επιβίωσης, απαιτώντας συγκεκριμένα μέτρα που ούτε υπερβολικά, ούτε ανέφικτα είναι και μπορούν να ικανοποιηθούν άμεσα από την κυβέρνηση, ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να ανασάνουν, να συνεχίσουν να παράγουν και να ζουν από την δουλειά τους. Το  συνδικάτο μας  στηρίζει με όλες τους τις δυνάμεις τις διεκδικήσεις των φτωχών βιοπαλαιστών αγροτών που διεκδικούν:

● Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

● Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

● Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Φαρσαλων στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών και στο δίκαιο αγώνα τους. Καλούμε όλα τα Σωματεία και τους κατοίκους των Φαρσάλων να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση και στην έκφραση αλληλεγγύης στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Υπερασπιζόμαστε το εισόδημα και την υγεία του λαού. Το δικαίωμα να ζούμε από την δουλειάς μας και να μην μας πίνουν το αίμα και να κλέβουν τον ιδρώτας μας τα κοράκια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και οι τράπεζες.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Back to top button