ΑγροτικάΦάρσαλα

Τοποθέτηση του πρόεδρου του Αγρ. Συλλόγου Κατωχωρίου και μέλος της ΕΟΑΣΝΛ Σωκράτη Αλειφτήρα

Την δική του τοποθέτηση πριν την επερχόμενη κινητοποίηση της Τετάρτης 4/12 με το μπλόκο – συλλαλητήριο των αγροτών στο κέντρο των Φαρσάλων έκανε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατωχωρίου Φαρσάλων και μέλος της ΕΟΑΣΝΛ κ. Σωκράτης Αλειφτήρας.

Ο κ. Αλειφτήρας εξήγησε τα αιτήματα των αγροτών και τι τους οδήγησε στην απόφαση για την πρώτη αυτή κινητοποίηση.

Αναλυτικά όσα μας τόνισε:

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου αγρότες της επαρχίας Φαρσάλων σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Βασιλί και ύστερα από την Πανθεσσαλική σύσκεψη που έγινε την Τρίτη στον Παλαμά συζήτησαν και αποφάσισαν την διοργάνωση συλλαλητηρίου την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη και ώρα 11:00 στην πόλη των Φαρσάλων. Κύρια αιτήματα των αγροτών είναι οι τιμές των προϊόντων και ειδικότερα του βαμβακιού το οποίο δεν πληρώνετε από τους εκκοκιστές με βάση την ποιότητα του, το κόστος παραγωγής .

Φέτος είχαμε αύξηση την τιμή του ρεύματος κατά 15% και το πετρέλαιο το αγοράζουμε 1,40 ευρώ όταν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη οι αγρότες το αγοράζουν 0,60 λεπτά.

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης οι οποίοι μετά τις δηλώσεις του Υπουργού για κατηγορία 220 ευρώ και τις αντιδράσεις των αγροτών αναγκάστηκαν να το επεξεργαστούν ξανά και η αναμόρφωση του ΕΛΓΑ στην οποία ζητάμε να μην μπουν ιδιωτικές ασφαλιστικές αλλά να παραμείνει ο ΕΛΓΑ κρατικός και να συνεισφέρει το κράτος χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μετά το συλλαλητήριο εχει προγραμματιστει Πανελλαδική σύσκεψη στην Νίκαια στις 15 Δεκέμβρη και ώρα 12 για να δούμε τις περαιτέρω κινήσεις μας.

Back to top button