Γενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Τη ματαίωση της φετινής εμποροπανήγυρης στα Φάρσαλα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Να μη διεξαχθεί η φετινή εμποροπανήγυρη στα Φάρσαλα τον Δεκαπενταύγουστο αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Φαρσάλων, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν ως προς τη λειτουργία των υπαίθριων αγορών, την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, έναντι της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν προ μηνός, όταν και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όπου συμφωνήθηκε η μη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης.

Τονίζοντας πως «λυπάται για τα καταστήματα και την πόλη, αλλά κανείς δεν εγγυάται ότι δε θα υπάρξει έστω κι ένα κρούσμα, τη στιγμή που ο δήμος είναι καθαρός» ο κ. Εσκίογλου εισηγήθηκε τη μη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης.

Αναφερόμενος στο θέμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Δαμιανός, είπε ότι «είναι μεγάλο το ρίσκο να πραγματοποιηθεί, διότι οι υπάρχοντες κανόνες για τη διασφάλιση της μη διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, είναι αντικειμενικά δύσκολο να εφαρμοστούν και ούτε μπορεί να παραβλεφθούν, άλλωστε κανένας Δήμος Θεσσαλικός, δεν αποφάσισε την πραγματοποίηση εμποροπανήγυρης που μέχρι τώρα εθιμοτυπικά πραγματοποιείτο.»

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα, με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης να ψηφίζει «παρόν».

Σημειώνεται τέλος ότι υπέρ της ματαίωσης της εμποροπανήγυρης λόγω της πανδημίας, γνωμοδότησε με πρόσφατη απόφασή της και η Δημοτική Κοινότητα Φαρσάλων

Back to top button