Γενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Την αποστραγγιστική τάφρο της περιφερειακής οδού των Φαρσάλων καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το αντιπλημμυρικό έργο του καθαρισμού της αποστραγγιστικής τάφρου της περιφερειακής οδού των Φαρσάλων. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 700.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αφορά στην επένδυση της υφισταμένης τάφρου που βρίσκεται βόρεια της περιφερειακής οδού των Φαρσάλων από τη συμβολή της με την Ε.Ο. Φαρσάλων – Βόλου έως τη συμβολή της με την οδό Απιδανού, σε συνολικό μήκος 650 μέτρων.

«Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με ολοκληρωμένο σχεδιασμό υλοποιούμε έργα καθαρισμού σε αποστραγγιστικές τάφρους που προκαλούν πλημμυρικά φαινόμενα και επιβαρύνουν το οδικό δίκτυο. Παρεμβαίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη και επενδύουμε στην πρόληψη» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Είμαστε σε μια περίοδο που με μικρή χρηματοδότηση καλούμαστε να καλύψουμε αυξημένες ανάγκες. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας εργαζόμαστε πάνω στη στρατηγική της υλοποίησης έργων που προστατεύουν τις ζωές και τα αγαθά των ανθρώπων.

Στα Φάρσαλα τα τελευταία τρία χρόνια ολοκληρώσαμε και έχουμε σε εξέλιξη 65 έργα συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 47,5 εκατ. ευρώ.

Έργα ουσίας, που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, την αναβάθμιση του οδικού δικτύου και των υποδομών, την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων και δημόσιων κτιρίων, την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής με υπογειοποίηση αγωγών, κατασκευή φραγμάτων και αντικατάσταση αντλητικών συγκροτημάτων, τις αστικές αναπλάσεις και την ύδρευση. Και ολοκληρώνουμε τη μελέτη του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μια μελέτη που για πολλά χρόνια βάλτωνε στις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Αναμένουμε την γρήγορη έγκριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη για να έχουμε τη δυνατότητα της ένταξης του έργου σε χρηματοδοτικό εργαλείο. Βλέπουμε μπροστά και αναλαμβάνουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε έργα χρήσιμα για την κοινωνία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Back to top button