ΑθλητικάΦάρσαλα

Τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη με τον Δήμο Φαρσάλων για τον αθλητισμό

Σε τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης με θέμα την επανεκκίνηση του αθλητισμού συμμετείχε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου και ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Δ.Φ. κ. Χρήστος Μπασαγιάννης.

Ο κ. Εσκίογλου τόνισε στην συνομιλία του με τον Υφυπουργό την σημασία της ατομικής ευθύνης του κάθε αθλούμενου και ζήτησε να ενημερωθεί από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου για το θέμα της επιχορήγησης των Ερασιτεχνικών σωματείων που τόσο πολύ έχουν πληγεί από την πανδημία.

O κ. Αυγενάκης έδωσε τα εύσημα σε όλους τους Δήμους για την στάση ευθύνης που έδειξαν απέναντι στα νέα δεδομένα και τόνισε ότι το Υπουργείο σύντομα θα επεξεργαστεί σχέδιο ενίσχυσης των Ερασιτεχνικών σωματείων.

Αντικείμενο της 2,5 ωρών τηλεδιάσκεψης ήταν οι αθλητικές εγκαταστάσεις ευθύνης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και η συμμόρφωση στη σταδιακή επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας: Η πιστή τήρηση, δηλαδή, των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για όσες τυχόν δοθούν ξανά προς χρήση, οι δικαιούχοι εισόδου σ’ αυτές και γενικά η εφαρμογή των αυστηρών όρων και κανόνων ασφαλείας που προβλέπονται σ’ αυτό το πρώτο στάδιο επανέναρξης του αθλητισμού.

Οι κ. Αυγενάκης και Μαυρωτάς απάντησαν σε αρκετές ερωτήσεις και απορίες των αυτοδιοικητικών και συνέστησαν τη μη λειτουργία των ανοιχτών αθλητικών υποδομών σε περίπτωση που για ποικίλους λόγους δεν είναι ακόμα εφικτή από τους διαχειριστές τους η διασφάλιση της τήρησης των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν και σε «αυτοσχεδιασμούς» τοπικών αρχόντων και κάλεσαν όλους να φροντίσουν ώστε να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα όσα αποφασίζονται από την Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, χωρίς να υποκύπτουν στις πιέσεις των τοπικών κοινωνιών.

Πηγή: “Πρώτος Τύπος” – Έντυπη Έκδοση

Back to top button