Front PageΓενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Τίμησαν την ημέρα νοσηλευτή στο Κ. Υ. Φαρσάλων

 Στο Κ.Υ. Φαρσάλων νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό συγκεντρώθηκε χθες, σε εξωτερικό χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας παρουσία του διευθυντή του κ. Γ. Νεχωρίτη του εκπροσώπου εργαζομένων των Κέντρων Υγείας ν. Λάρισας κ. Γ. Μπρισίμη και της προϊσταμένης των νοσηλευτών κ. Ζαφειρίας Γιαννάκη και τίμησε την 12η Μαΐου, ημέρα που έχει καθιερωθεί ως ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Νοσηλευτών. Όπως πολλές φορές έχει αναφερθεί, η ημέρα αυτή έχει σκοπό να θυμίζει σ’ όλους την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών στην κοινωνία.

Αρχικά ο π. Λάραρος διάβασε την αρτοκλασία που είχαν οι νοσηλευτές του Κ.Υ.Φ. Για την συγκεκτιμένη ημέρα και στην συνέχεια ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Κέντρων Υγείας ν. Λάρισας κ. Μπρισίμης στο χαιρετισμό του ανέφερε: “Στις 12 Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού, για να υπενθυμίζει την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών και νοσηλευτριών σε κάθε κοινωνία. Φέτος η ημέρα είναι ακόμα πιο φορτισμένη με τη συμβολή των νοσηλευτών στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, με τίμημα να νοσήσουν ή ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους χιλιάδες εργαζόμενοι σε δομές υγείας παγκοσμίως.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι νοσηλευτές είναι κοντά στον άνθρωπο κάθε στιγμή για όλο το 24ωρο, κοντά στον πόνο, την ασθένεια, τη σωματική και ψυχική κατάπτωση. Στην αποκατάσταση η νοσηλευτική υπηρεσία αναλαμβάνει το δύσκολο ρόλο της φροντίδας των ασθενών. Φροντίδα για την ομάδα των νοσηλευτών σημαίνει η εξυπηρέτηση των ασθενών , η συμπαράσταση σε καθένα ξεχωριστά, η βοήθεια στις ανάγκες τους, η παρέα αλλά και το άγχος για την εξέλιξη τους με αποτέλεσμα τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης!

Οι πολίτες εκφράζουν το σεβασμό, την εκτίμηση και την υποστήριξη προς όλους τους Νοσηλευτές, τις Νοσηλεύτριες και το Νοσηλευτικό Προσωπικό για το διαχρονικό ανιδιοτελή τους αγώνα, ώστε να προστατεύουν τη Δημόσια Υγεία και να κρατήσουν υγειονομικά όρθια την κοινωνία .

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας του Νοσηλευτή, μετά από 15 μήνες εργασίας σε συνθήκες πανδημίας δεν υπάρχει πια κανείς που να μην εκθειάζει και επαινεί το έργο την προσφορά και την αυταπάρνηση που δείχνουν καθημερινά οι νοσηλευτές σε όλες τις δημόσιες υγειονομικές δομές, ξεπερνώντας τον εαυτό τους και προσφέροντας στον συνάνθρωπο από το δικό τους υστέρημα κάτω από δυσβάσταχτες συνθήκες εργασίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Και θα ήταν πράγματι ημέρα γιορτής και όχι κραυγή αγωνίας:

-Αν δεν είχαμε θρηνήσει 26 συναδέλφους στη μάχη της πανδημίας,

-Αν είχε χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα κατά την άσκηση των καθηκόντων  η απώλεια των συναδέλφων μας,

-Αν η Ελληνική πολιτεία είχε ολοκληρώσει την ένταξη των υγειονομικών υπαλλήλων του ΕΣΥ στα Β.Α.Ε

-Αν η Ελληνική πολιτεία δεν επιχειρούσε να χτίσει ένα κατ’ επίφαση κοινωνικό κράτος που δήθεν μεριμνά για το υπέρτατο αγαθό της υγείας, επάνω στις πλάτες των Νοσηλευτών, αν δεν τους αγνοούσε και επιβράβευε τον αγώνα που δίνουν καθημερινά στους ζοφερούς χώρους εργασίας τους,

-Αν υπήρχε η κατάλληλη ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας μας, ώστε ο νοσηλευτής να είναι υγιής για να παρέχει υγεία,

-Αν προϋπήρχαν οι ανωτέρω προϋποθέσεις, τότε και μόνο τότε, θα μιλούσαμε για γιορτή…

-Μέχρι τότε όμως, η 12η Μαΐου θα αποτελεί ορόσημο προβληματισμού ,  αγώνα και όχι εορτής…”

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:

-Ένταξη στα ΒΑΕ

-Χαρακτηρισμό των συνεπειών από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα και επαγγελματική ασθένεια

-Μονιμοποίηση εκτάκτων

-Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση

-Αυξήσεις στους μισθούς

-Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας

Στο τέλος μοιράστηκαν τριαντάφυλλα στις νοσηλεύτριες/τες του Κ.Υ.Φ. και σε όσους παρίστανται στην συμβολική εκδήλωση του προσωπικού στα Φάρσαλα.

Back to top button