Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσεις

Συρογιαννόπουλος: Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Λάρισα

Στην πλέον κρισιμότερη φάση της πανδημίας του κορονοϊού μπαίνει και η περιοχή της Λάρισας από την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Παιδιατρικής και επικεφαλής της ομάδας λοιμωμξιολόγων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γιώργος Συρογιαννόπουλος, με δηλώσεις του στην σημερινή “Ελευθερία” σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων και στην περιοχή μας, για να συμπληρώσει ότι η διασπορά της νόσου είναι τόση ώστε τα πραγματικά κρούσματα του ιού και στη Λάρισα να είναι πολλαπλάσια από τα 8, που είναι ένα μικρό δείγμα όσων έχουν ανιχνευτεί – αντίστοιχη εκτίμηση διατυπώνεται για ολόκληρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Γι’ αυτό θεωρείται σημαντική η πειθαρχία στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και κυρίως η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Λάρισα είναι πλέον 8, ενώ έχουμε δύο ακόμη στη Θεσσαλία, ένα στο Βόλο κι ένα στα Τρίκαλα. Από τα 8 κρούσματα στη Λάρισα, μόνον ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Κέλλας νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό, ενώ τα άλλα 7, βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες.

newsroom onlarissa.gr

Back to top button