ΑθλητικάΦάρσαλα

Συμφώνησε με τον κ. Ανδρέα Αναγνωστόπουλο η Ακαδημία της Αναγέννησης Φαρσάλων

Νέα συμφωνία για την Ακαδημία της Αναγέννησης Φαρσάλων με τον Ανδρέα Αναγνωστόπουλο.

Μετά την σημαντική συμφωνία με τον φυσικοθεραπευτή κ.Βασίλη Κατσιαούνη οι υπεύθυνοι της ακαδημίας Αναγέννησης Φαρσάλων κ.κ. Τάκης και Κώστας Ρόφαλης ήρθαν σε ακόμα μια σημαντική συμφωνία με τον Διατροφολόγο – Διαιτολόγο κ. Ανδρέα Αναγνωστόπουλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να ανακοινώσουμε την έναρξη συνεργασίας με τον Διατροφολόγο – Διαιτολόγο κ. Ανδρέα Αναγνωστόπουλο.

Η σημαντική και η διαρκής προσπάθεια για την αναβάθμιση της ακαδημίας μας προς όφελος των παιδιών μας ήταν,είναι και θα είναι ο απόλυτος και πρωταρχικός μας στόχος!

Ο κ. Αναγνωστόπουλος με τις εξειδικευμένες γνώσεις του, θα αποτελέσει βασικό κομμάτι συμβουλής και στήριξης των νεαρών αθλητών μας επάνω στο θέμα της σωστής και υγιεινής διατροφής τους.

Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.”

O Ανδρέας Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981.

Σπούδασε Διατροφή Διαιτολογία στο ΑΤΕΙ Σητείας, έπειτα στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και πήρε το πτυχίο του το 2008.

Την περίοδο 2005-2006 έκανε την πρακτική του άσκηση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης όπου ασχολήθηκε με άτομα με κλινικά προβλήματα καθώς και θέματα παχυσαρκίας.

Η τοποθέτηση του στο διαιτολογικό τμήμα του νοσοκομείου του προσκόμισε πολύτιμες γνώσεις πάνω στον τομέα της κλινικής διατροφής και διαιτολογίας.

Τον Δεκέμβριο του 2009 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σκωτίας (University of Glasgow) από όπου και του απονεμήθηκε το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης πάνω στην ανθρώπινη διατροφή με εξειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή (M.Sc in Human Nutrition with specialisation in Exercise and Sports Nutrition).

Η μεταπτυχιακή του εργασία είχε θέμα “Τα αποτελέσματα ενός συμπληρώματος διατροφής με κρεατίνη και γλυκερόλη στην θερμορύθμιση και την οικονομία στο τρέξιμο σε συνθήκες ζέστης σε αθλητές αντοχής” και εκδόθηκε το 2011 στο περιοδικό Journal of the International Society of Sports Nutrition. Έχει συντάξει από τότε άρθρα τα για ηλεκτρονικά περιοδικά όπως το e-food for e-thought και έχει παρακολουθήσει αρκετά συνέδρια και ημερίδες που αφορούν στην διατροφή.

Είναι συνεργάτης της ομάδας The Health Lab όπου αρθρογραφεί για θέματα διατροφής και άσκησης.

Από το 2010 διατηρεί Διαιτολογικό γραφείο στα Φάρσαλα και στην Λάρισα.κ Το 2018 συνεργάστηκε με το ΙΕΚ Δήμητρα στην Λάρισα όπου και δίδαξε Αθλητική Διατροφή στην Προπονητική.

Back to top button