Γενικές ΕιδήσειςΓενικές ΕιδήσειςΕιδήσειςΦάρσαλα

Συμμετείχε στην ημέρα δράσης για την πρωτοβάθμια περίθαλψη το Κ.Υ. Φαρσάλων

Ημέρα δράσης για την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συμμετέχοντας στην δράση της ΠΟΕΔΗΝ για την ανάδειξη των προβλημάτων των Κέντρων Υγείας δηλώνουμε ότι πάγια και διαχρονική μας θέση είναι ότι ΠΦΥ είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση , αποτελεί ακόμη το ζητούμενο των 35 τελευταίων χρόνων .

Για αυτό εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και εφαρμογή ολοκληρωμένων πολιτικών για την ΠΦΥ προσαρμοσμένος στις τοπικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής των Κέντρων Υγείας.

Η ανάπτυξη των δράσεων πρέπει να γίνεται με επιστημονικά κριτήρια και με συνεργασία των δομών που υπάρχουν και λειτουργούν στην κοινότητα και να έχουν σαν στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και να μην είναι ενταγμένες σε επικοινωνιακούς σχεδιασμούς .

Άμεση λειτουργία όλων των εμβολιαστικών κέντρων για να μπορέσει το Δώρο της επιστήμης που είναι το εμβόλιο να φθάσει και να θωράκισει όλους τους πολίτες , με την ταυτόχρονη πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού ΙΑΤΡΙΚΟΥ – ΕΠΙΣΚΕΠΡΙΩΝ –ΤΩΝ που θα συμμετέχουν στον εμβολιασμό έτσι ώστε να μην αποδυναμωθούν και υποβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς την κοινότητα .

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· Ένταξη στα ΒΑΕ

· Χαρακτηρισμό των συνεπειών από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα και επαγγελματική ασθένεια

· Μονιμοποίηση εκτάκτων

· Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση

· Αυξήσεις στους μισθούς

· Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας

Τονίζουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα διεκδικώντας την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων ενώνοντας όλες μας τις δυνάμεις γιατί τα προβλήματα της υγείας μας αφορούν όλους και δεν αντέχουν σε στείρες και άγονες αντιπαραθέσεις γιατί πρέπει να ανακτήσουμε τον χάρτη κοινωνικών μας δικαιωμάτων που έχουμε απολέσει .

ΜΠΡΙΣΙΜΗΣ Γ

ΜΕΛΟΣ ΔΣ – ΓΣ ΑΔΕΔΥ

Back to top button