Front PageΠολιτικά,Φάρσαλα

Ανακοίνωση παράταξης Ε.ΔΗ.Π σχετικά με την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Φαρσάλων

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ε.ΔΗ.Π. αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή πρόσφατη διαρροή σε δημότες από τα πλέον επίσημα χείλη της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την στάση της παράταξης μας  στο θέμα της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Φαρσάλων, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια προς γνώση των δημοτών για ένα τόσο μείζονος σημασίας θέμα για τον αστικό ιστό της πόλης μας.

​Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς, λόγω της πανδημίας, την Τρίτη 28 Απριλίου η τοποθέτηση μας ήταν σαφής και δεν χρίζει καμίας παρερμηνείας. Είμαστε ξεκάθαρα υπέρ της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, κάτι το οποίο γνωρίζει η τοπική μας κοινωνία, καθώς στο προεκλογικό μας πρόγραμμα αλλά και στην κεντρική μας ομιλία είχε εξέχουσα θέση η συγκεκριμένη παρέμβαση. Θεωρούμε την σημερινή μορφή της πλατείας με το γνωστό σε όλους μας σινικό τείχος, ένα σιντριβάνι εστία μολύνσεως και με τον ομηρικό ήρωα Αχιλλέα σε μη δεσπόζουσα θέση για την ιστορία του τόπου μας, εκτρωματικού χαρακτήρα και άκρως αντιαισθητική.

​Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση πιστοί στις παραπάνω αιτιάσεις μας ψηφίσαμε ναι με την επιφύλαξη της στενής παρακολούθησης του συγκεκριμένου έργου και της λεπτομερής ενημέρωσης όλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η επιφύλαξη μας αποσκοπεί στο να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, κάτι το οποίο κακώς και ευελπιστούμε όχι εσκεμμένα δεν συμπεριλήφθηκε στα πρακτικά της συνεδρίασης.  Σε συνέχεια όλων των παραπάνω και με αποκλειστικό γνώμονα την σημασία που έχει για τους δημότες η εικόνα της κεντρικής πλατείας  προτείναμε την αναβολή συζήτησης του εν λόγω θέματος, καθώς δεν μπορεί να λαμβάνετε απόφαση για ένα τόσο σοβαρό θέμα σε συμβούλιο δια περί φοράς (τηλεφωνικά).

​Κύριε Εσκίογλου είναι τουλάχιστον θεσμικό ατόπημα να παραπληροφορείται τους δημότες. Η λεκτική σας αναφορά ότι η παράταξη μας είναι κατά της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας είναι ψευδής και πολιτικά ανεπίτρεπτη.Αν βρίσκατε λίγο χρόνο για την άσκηση των καθηκόντων σας και διαβάζατε ακόμα και αυτό το κακογραμμένο πρακτικό της συνεδρίασης θα το διαπιστώνατε και μονός σας. Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που αναγκαζόμαστε να σας διορθώσουμε  δημοσιοποιώντας τις ανακρίβειες  σας και την διασπορά ψευδών ειδήσεων. Την επόμενη φορά το λόγο θα έχουν τα αρμόδια όργανα. Και ο μόνος λόγος που το κάνουμε είναι σεβόμενοι τους Δημότες.

​Όποια παράταξη  δεν υιοθετεί την πρόταση σας δεν σημαίνει ότι αντιτίθεται στην υλοποίηση σημαντικών έργων για τον τόπο μας. Εκτός βέβαια αν διεκδικείται το αλάθητο και έχετε την εσφαλμένη εντύπωση ότι θα έχετε λευκή επιταγή. Για το λόγο αυτό θα ζητήσουμε στην επόμενη προγραμματισμένη   συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη 19/5 την σύσταση δια-παραταξιακής επιτροπής για το θέμα της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας. Η σύνθεση ιδεών και προτάσεων πηγαίνει έναν τόπο μπροστά. Με λύπη μας σας παρακολουθούμε να ακολουθείται έναν δρόμο διαφορετικό μεταξύ συγγενών, κολλητών και κομματικών φίλων. Ουδέποτε από την στιγμή της εκλογής σας και ενώ είχατε αρκετό πολιτικό χρόνο (3 μήνες μέχρι να αναλάβετε) καλέσατε για ανταλλαγή απόψεων και γόνιμο διάλογο καμία Δημοτική Παράταξη και κανένα Δημοτικό Σύμβουλο.

​Κύριε Εσκίογλου η εμπιστοσύνη προς το θεσμικό πρόσωπο του Δημάρχου κερδίζετε με πράξεις και όχι με λόγια. Το πρόβλημα σας δεν είναι αριθμητικό όντας Δήμαρχος με μία δημοτική ομάδα μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο αλλά διοικητικό. Τα συνεχώς διογκούμενα προβλήματα της επαρχίας μας χρειάζονται λύσεις, προτάσεις, συγκλίσεις και κοινή προσπάθεια όλων μας και όχι δύο επιπλέον συμβούλους στην παράταξη σας».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΥΜΠΑΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΕΒΡΟΣ- ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Back to top button