ΑγροτικάΤοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Στο αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου

Το μπλόκο της Νίκαιας επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

Μαζί του ήταν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Χατζηπλή και Δημήτρης Γούσιας ο οποίος είναι και εντεταλμένος σε αγροτικά ζητήματα, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ και αγρότης στο επάγγελμα κ. Σταύρος Κουκουλιός.

Ο κ. Εσκίογλου συνομίλησε με αγρότες τόσο από τα Φάρσαλα, οι οποίοι δίνουν το παρόν στην κινητοποίηση, αλλά και από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, με μία ευρεία ατζέντα θεμάτων.

Κυρίαρχο αυτό του κόστους παραγωγής, το οποίο ενώ ήταν ήδη βεβαρημένο, πλέον έχει εκτιναχθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν και οι πρόεδροι κοινοτήτων Ευυδρίου και Κατωχωρίου κ.κ. Νίκος Γούσιος και Βασίλης Βασιλόπουλος.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της επίσκεψης, ο δήμαρχος Φαρσάλων τόνισε τα εξής: «Βρεθήκαμε μαζί με συνεργάτες μου στο δήμο, στο αγροτικό μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της αγροτιάς και εκφράζεται εμπράκτως η αγωνία του αγροτικού κόσμου για το αύριο.

Ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται δυστυχώς με την πλάτη στον τοίχο αφού το κόστος παραγωγής λόγω της μεγάλης αύξησης στην ενέργεια, αλλά και των ανατιμήσεων σε αγροεφόδια, δημιουργούν συνθήκες παραγωγικής ασφυξίας.

Συμμερίζομαι την αγωνία των αγροτών όντας δήμαρχος μίας κατεξοχήν αγροτικής περιοχής. Χωρίς αγρότες δεν υπάρχουν Φάρσαλα, το έχω πει και το ξαναλέω. Πρέπει η πολιτεία να ενθαρρύνει το διάλογο και να προχωρήσει σε μέτρα όχι μόνον που θα ανακουφίσουν, αλλά που θα βάλουν στέρεες βάσεις ώστε ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας μας, να παραμείνει ζωντανός. Έτσι θα μείνει ζωντανή και η ύπαιθρος».

Back to top button