Γενικές ΕιδήσειςΠολιτικά,Φάρσαλα

Στις πλημμυρόπληκτες περιοχές των Φαρσάλων ο Κόκκαλης: «Εδώ και τώρα αντιπλημμυρικά έργα, τέρμα τα λόγια»

Αυτοψία στις περιοχές των Φαρσάλων που επλήγησαν από πλημμύρες για δεύτερη φορά σε διάστημα ενάμιση έτους, πραγματοποίησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης συζήτησε με πληγέντες κατοίκους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εισπράττοντας την έντονη αγανάκτησή τους για το γεγονός πως παρότι πέρασε σχεδόν ενάμιση χρόνος από τις καταστροφικές πλημμύρες του «Ιανού» δεν έγιναν τα αντιπλημμυρικά έργα που θα έπρεπε.

Ο κ. Κόκκαλης από την πλευρά του δεσμεύτηκε άμεσα, να φέρει το θέμα στη βουλή, για να δοθεί από την κυβέρνηση μία ξεκάθαρη εικόνα για το που βρίσκονται τα έργα που πρέπει να γίνουν.

Μετά το πέρας της αυτοψίας, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι της επαρχίας Φαρσάλων μετά την πρόσφατη έντονη βροχόπτωση. Έφτασαν να ευχαριστούν τον… Θεό που σταμάτησε τη βροχή και όχι την πολιτεία που δεν έκανε το καθήκον της με έργα! Ο «Ιανός» ήταν ένα πάθημα που όμως δεν έγινε πάθημα στο υπουργείο και την Περιφέρεια. Ήρθαν, είδαν και απήλθαν με υποσχέσεις. Και τι μάθαμε από την επίσκεψη των κυβερνητικών και του κ. Αγοραστού την Παρασκευή; Ότι τα αντιπλημμυρικά έργα που έταξαν το Φθινόπωρο του ’20 δεν έχουν γίνει ακόμη, το 2022!
Είναι έκθετοι και υπεύθυνοι για κάθε τι που ενδεχομένως θα συμβεί εφεξής. Άμεσα θα φέρω με ερώτησή μου το θέμα στη βουλή, ζητώντας παράλληλα να καταβληθούν «χθες» οι αποζημιώσεις που οφείλονται ακόμη από τον «Ιανό». Ας κάνουν τουλάχιστον τα αυτονόητα για να μη θρηνήσουμε ζωές και περιουσίες!»

Back to top button