ΕιδήσειςΠολιτικάΠολιτικά,Φάρσαλα

Στην λαϊκή αγορά κλιμάκιο από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Φαρσάλων

Κλιμάκιο απο την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Φαρσάλων, αποτελούμενο από τον συντονιστή Νάσο Νικόπουλο και την αντισυντονίστρια Ιωάννα Φουτζοπούλου μαζί με τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας Βασίλη Ζωγράφο, πραγματοποίησαν επίσκεψη στη λαϊκή αγορά Φαρσάλων και συνομίλησαν με παραγωγούς και εμπόρους, καθώς και με πολίτες προκειμένου να αναδείξουν την κατηγορηματική τους αντίδραση στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει διαβούλευση, ώστε να ακουστεί η φωνή των παραγωγών και των επαγγελματιών λαϊκών αγορών.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Για μία ακόμη φορά, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο της παραγωγής και του μόχθου εναντίον της. Σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος αντιδράει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να «πετάξει» από τις λαϊκές τους παραγωγούς, απειλώντας την συνέχεια του ίδιου του θεσμού, με μια σειρά διατάξεις που βαφτίζει «εκσυγχρονισμό».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το μόνο όμως αποτέλεσμα που έχει ο «εκσυγχρονισμός» της ΝΔ είναι η απομάκρυνση παραγωγού – καταναλωτή με αρνητικές συνέπειες τόσο στην ποιότητα όσο και στις τιμές των προϊόντων που καταναλώνουν οι Έλληνες πολίτες. Ευχάριστο μήνυμα το γεγονός ότι και οι επαγγελματίες πωλητές είναι στο πλευρό των παραγωγών, γιατί βλέπουν και αυτοί ότι η προσπάθεια των κυβερνώντων είναι να στρέψουν τους καταναλωτές μακριά από τις λαϊκές προς τα μεγάλα supermarkets, που θα αποτελούν μοναδικό σημείο πώλησης των αγροτικών προϊόντων, με αρνητικές επιπτώσεις στο εισόδημα των παραγωγών και στην τσέπη των καταναλωτών.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των παραγωγών και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το σχέδιο νόμου και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με γνώμονα το συμφέρον των παραγωγών και των καταναλωτών και όχι μόνο με τους «αρεστούς»».

Back to top button